ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και κρίση
Φωτο: Shutterstock

Οριακή πτώση στο ΧΑ με απώλειες για τράπεζες και άνοδο για Jumbo, Aegean

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.017,44 μονάδες με πτώση 0,28%. Κέρδη για Jumbo, Aegean και Elvalhalcor, απώλειες για Εθνική, ΕΛΠΕ, Metlen και Eurobank.

Με μικρές απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 2.020 μονάδων. Παρά τη συγκρατημένη πτώση στην ελληνική αγορά, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, εν μέσω ενισχυμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς το βλέμμα των αγορών παραμένει στραμμένο στη Γαλλία και στην κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη γαλλική κυβέρνηση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.017,44 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,28%. Ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης κινήθηκε σε εύρος μεταξύ των 2.004,81 μονάδων (-0,90%) και 2.034 μονάδων (+0,54%). Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 163,25 εκατ. ευρώ, με τον όγκο να διαμορφώνεται σε 27.087.415 διακινηθείσες μετοχές.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση υποχώρησε κατά 0,28%, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03%. Ξεχώρισαν οι μετοχές της Jumbo με άνοδο 3,43%, της Aegean Airlines με 1,77%, της Elvalhalcor με 1,17%, της Τιτάν με 1,10% και της Κύπρου με 1,08%.

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν η Εθνική τράπεζα με απώλειες 2,78%, τα ΕΛΠΕ με 2,36%, η Metlen με 1,88% και η Eurobank με 1,32%.

Όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, η Eurobank και η Alpha Bank διακίνησαν 5.273.514 και 5.189.293 μετοχές αντίστοιχα, ενώ σε αξία, ξεχώρισαν η Εθνική με 30,59 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 21,09 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της αγοράς, 54 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 52 κατέγραψαν πτώση και 18 παρέμειναν αμετάβλητες. Εντυπωσιακές ανόδους σημείωσαν οι μετοχές της Ξυλεμπορίας(π) με 9,38% και της Κυριακούλης με 7,55%. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι Foodlink (-3,50%) και Τζιρακιάν (-3,41%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

«Άλωσε» και τις 2.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με νέο άλμα +1,56%

Συνεχίστηκε με ένταση το ανοδικό ράλι στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.407,07 μονάδες (+1,56%) με υψηλό τζίρο. Ισχυρή αντίδραση Lamda (+6,29%), μεγάλα κέρδη για Coca Cola HBC, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Motor Oil.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε θετικό κλίμα και στην Ευρώπη. Οι τράπεζες και τα blue chips στηρίζουν την κίνηση, με αγοραστικό ενδιαφέρον σε Lamda, Coca-Cola HBC, Eurobank και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αντίθετα, πιέσεις εμφανίζουν Τιτάν, Alpha Bank και Viohalco.