ΓΔ: 2634.95 0.24% Τζίρος: 80.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:25:38
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο με στήριξη από τραπεζικές μετοχές και ΟΛΠ

Με θετικό πρόσημο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,30% στις 2.059,17 μονάδες, με αυξημένες συναλλαγές και πρωταγωνιστές τις μετοχές των τραπεζών και του ΟΛΠ.

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, σε περιβάλλον αντίστοιχης ανόδου στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15 διαμορφώνεται στις 2.059,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,30%. Ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης έφθασε έως τις 2.062,68 μονάδες, με κέρδη 0,47%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 111,71 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,33%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,08%.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο ΟΛΠ (+1,88%), η Εθνική (+1,61%), η Πειραιώς (+1,07%) και ο ΟΤΕ (+0,95%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν η ΕΥΔΑΠ (-1,72%), η Lamda Development (-1,43%), η Metlen (-1,16%) και η Optima Bank (-1,14%).

Στον όγκο συναλλαγών ξεχωρίζουν η Intralot και η Alpha Bank, με 10.361.091 και 3.116.302 μετοχές αντίστοιχα. Η Εθνική παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, φθάνοντας τα 14,87 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot ακολουθεί με 11,83 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 35 μετοχές κινούνται ανοδικά, 71 υποχωρούν και 12 παραμένουν αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Τρία 'Αλφα(κ) (+12,41%) και της Ίλυδα (+8,86%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Ιατρικό (-3,28%) και Κυριακούλης (-2,70%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στις πρώτες ώρες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη λόγω της νέας κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο δείκτης STOXX 600 έχασε 0,3%, ενώ αυξάνονται οι αμφιβολίες για τη συμφωνία που αφορά το Στενό του Ορμούζ.
Χαρτονομίσματα ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ισχυρή εβδομάδα

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τον STOXX 600 στις 652,84 μονάδες μετά από ισχυρή εβδομάδα. Η EasyJet εκτοξεύτηκε 11% λόγω πρότασης εξαγοράς από την Castlelake, που αποτιμά την εταιρεία έως 5,5 δισ. λίρες.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.