Φωτο: Shutterstock

Πτώση με έντονες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο

Η μεταβλητότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν αρκετά προσεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινείται η ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτική κατοχύρωση κερδών, με δεδομένη την ισχυρή άνοδο του Γενικού Δείκτη στις προηγούμενες συνεδριάσεις και τη μεταβλητότητα να αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σημερινών συναλλαγών. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,48% στις 631 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 20,64 εκατ. ευρώ και εκ των 97 μετοχών που «κινούνται», οι 48 εμφανίζουν απώλειες, 30 έχουν κέρδη και 19 παραμένουν αμετάβλητες. Πτώση 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,99%.

Καθίσταται σαφές ότι στη σημερινή συνεδρίαση η Λεωφόρος Αθηνών ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες, επίσης, παρατηρούνται προσεκτικές κινήσεις, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους τόσο στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου όσο και στη συνεδρίαση της Fed, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. 

Κομβικό σημείο για την ελληνική αγορά θα αποτελέσει και η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η τράπεζα μπορεί να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στήριξης που θα κυμαίνεται από 500 έως και 750 δισ. ευρώ. 

Στο ευρύτερο ταμπλό της αγοράς, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης σημειώνουν απώλειες 2,5% και 1,88% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, Coa Cola, Jumbo και Ελλάκτωρ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αντιθετα θετικά κινείται η μετοχή της Eurobank, με κέρδη 2,16%, με την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται 1,04%, την Alpha Bank να εμφανίζει άνοδο 0,8%, ενώ 0,74% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.