ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άλμα πάνω από 24% κάνει η τιμή του αμερικανικού αργού

Τα αποτελέσματα έκθεσης που έδειξε ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο προκαλούν ράλι στα συμβόλαια Ιουνίου του αμερικανικού αργού.

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων μιας έκθεσης που έδειξε αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη στα αποθέματα των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό με παράδοση τον Ιούνιο σημείωσε άνοδο 24,3% ή 3 δολάρια, στα 15,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται κατά +10,5% υψηλότερα, στα 22,61 δολάρια.

Η άνοδος αυξήθηκε αφού στοιχεία από το American Petroleum Institute έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου, και έφτασαν τα 510 εκατομμύρια βαρέλια. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 10,6 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters.

Επίσημα δεδομένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας θα κυκλοφορήσουν μέσα στην ημέρα.

«Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη το πρωί, καθώς οι έμποροι βασίζονται σε δυνητικά θετικές ενδείξεις ότι το χάσμα ζήτησης-προσφοράς μπορεί κάπως να γίνει μικρότερο σύντομα», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.

«Συνολικά, χρειαζόμαστε επίσημες ανακοινώσεις για περικοπές ή για οικονομίες που ανοίγουν ξανά προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών. Αναμένετε πολλή μεταβλητότητα και μεταβολές των τιμών τις επόμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις ελπίδες και τους φόβους τους σε μια αγορά που είναι απελπισμένη να βρει κάτι για να κρεμαστεί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επισπεύδουν τις μειώσεις παραγωγής για να σωθεί η τιμή του πετρελαίου

Από την αρχή του χρόνου, οι τιμές πετρελαίου έχουν χάσει περισσότερο από τα 2/3 της αξίας τους, με τα futures του αμερικανικού αργού να πέφτουν υπό του μηδενός για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ το μπρεντ έφτασε σε ιστορικά χαμηλά δυο δεκαετιών.
ΑΓΟΡΕΣ

Διακυμάνσεις χωρίς προηγούμενο στο πετρέλαιο, έως 60% η πτώση

Οι επενδυτές σπεύδουν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αμερικανικού αργού για να αποφύγουν την φυσική παράδοση ενώ εξαντλούνται οι αποθηκευτικοί χώροι, με την τιμή να φτάνει στα 6,55 δολάρια.