ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή άνοδος στο ΧΑ με τραπεζική στήριξη 

Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με τη διάθεση αντίδρασης μετά από δύο συνεδριάσεις πιέσεων, οδηγεί υψηλότερα την ελληνική αγορά. 

Ανοδική αντίδραση για το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από δύο συνεδριάσεις επιθετικών απωλειών και με τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμπτουν, αφού, όμως πρώτα, δέχθηκαν σφυροκόπημα ρευστοποιήσεων. 

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, καθώς μόλις χθες υπήρξε άρση του lockdown για σχεδόν το 10% της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μόνο η επιστροφή σε μία πιο φυσιολογική κατάσταση σαφώς στηρίζει το επενδυτικό κλίμα. 

Ταυτόχρονα η προσοχή είναι στραμμένη στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, το οικονομικό επιτελείο και τον επικεφαλής της ΤτΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης στήριξης οικονομίας και επιχειρήσεων. 

Θετική επίδραση για το ΧΑ και η ανάκαμψη που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σαφώς η πρόσφατη πτώση της ελληνικής (και όχι μόνο αγοράς) έχει δημιουργήσει αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,98% στις μονάδες 614, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται 1,54% υψηλότερα, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 3,74 εκατ. ευρώ. Εκ των 61 μετοχών που «κινούνται», 47 οι εμφανίζουν κέρδη, επτά σημειώνουν απώλειες, ενώ επτά παραμένουν αμετάβλητες. 

Ανάκαμψη και για τον τραπεζικό κλάδο, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 4,24%, ενώ θετικά κινούνται όλοι οι κλαδικοί δείκτες .

Επιστροφή σε θετικό πρόσημο και για τη μετοχή της Aegean, με κέρδη στο +5,6%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.