Φώτο: Shutterstock

Ώθηση απο τα blue chips για το ΧΑ, με στόχο τις 670 μον.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ελληνικό χρηματιστήριο να ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές αγορές, απαλλαγμένο και από τις πιέσεις λόγω MSCI.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, προς το παρόν, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αγορές. Υπεραπόδοση για τις μετοχές των Alpha Bank, Viohalco, Coca Cola HBC, Eurobank και Εθνικής.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 669,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,30%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 9 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,85%.

Το ΧΑ έχει καταφέρει να κάνει μια άκρως θετική πορεία από τις 22 Μαΐου, καθώς στις 7 συνεδριάσεις που επακολούθησαν από τότε, μόνο μία, αυτή της Παρασκευής των μεγάλων αναδιαρθρώσεων λόγω MSCI, να είναι αρνητική. Από τότε, η άνοδος στον γενικό δείκτη ξεπερνά το 8%, ενώ εκείνη των τραπεζών αγγίζει το 26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+4,78%), της Viohalco (+4,20%), της Coca Cola HBC (+3,25%), της Eurobank(+3,21%) και της Εθνικής (+3,20%). Αντιθέτως, πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΤΕ (-0,87%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+3,35%) και των Τραπεζών (+3,33%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-0,87%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R (+5,41%) και Attica Συμμετοχών (+5,40%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά Κρήτης (-2,77%) και Πλαίσιο (-2,08%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ