ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Υποαποδίδει το Χρηματιστήριο, στήριξη από την υψηλή κεφαλαιοποίηση

Η καλή πορεία συγκεκριμένων μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης διατηρεί το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπια ανοδικά και εκ νέου με λιγότερο «επιθετική» διάθεση σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές, κινειται το ελληνικό χρηματιστήριο, με στήριξη από τις μετοχές των Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Aegean Airlines και Viohalco.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 671,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τις 677,48 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,69 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 43 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,95%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+5,39%), της Ελλάκτωρ (+3,29%), της Aegean Airlines (+3,22%) και της Viohalco (+2,6%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-4,96%) και του ΟΤΕ (-1,34%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,82%) και των Κατασκευών (+1,67%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,34%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-252%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 12.955.971 και 8.781.348 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 5,324 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 5,184 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: MIG (+11,79%) και Alpha Αστικά Ακίνητα (+9,52%). ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Minerva (-7,89%) και Mermeren (-4,67%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.