Ελληνικό Χρηματιστήριο

Πτώση στο Χρηματιστήριο, «αγώνας» για τις 670 μονάδες

Πιέσεις ισχυρότερες από τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών αγορών δέχεται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο «σώσουν» ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πρώτο στην... πτώση και τελευταίο στην άνοδο το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα ακολουθεί, μεν, τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά φροντίζει να πάρει και την.. πρωτιά της αποδυνάμωσης. 

Οι επενδυτές και στην ελληνική αγορά βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ, με την ελπίδα ότι οι αναλυτές θα επιβεβαιωθούν και η τράπεζα θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων PEPP, στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα. Παράλληλα, όμως, καταγράφεται και κατοχύρωση κερδών, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις το ΧΑ κινήθηκε ανοδικά. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 668,89 μονάδες σημειώνοντας ήπια πτώση 0,77%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,96 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 38 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+3,28%), της Alpha Bank (+1,35%), της Σαράντης (+1,41%) και της Ελλάκτωρ (+0,5%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-3,42%), της Fourlis (-0,77%), της ΕΧΑΕ (-1,64%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-2,44%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+0,41%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,27%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Αφοί Κορδέλλου (+11,90%) και Δρομέας (+9,45%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Βιοκαρπέτ (-17,50%) και Αγροτικός Οίκος Σπύρου (-4,55%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ