ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall_street_flag
Πηγή: Shutterstock

Ευφορία στη Νέα Υόρκη για την επανεκκίνηση, ιστορικό ρεκόρ για τον NASDAQ

Σε σύντομη ύφεση και γρήγορη ανάκαμψη «ποντάρουν» οι επενδυτές, καθώς ανοίγει και η οικονομία της Ν. Υόρκης. Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq με τη μετοχή της Tesla να κερδίζει περισσότερο από 7%.

Συνθήκες χρηματιστηριακής ευφορίας δημιουργούν στην Wall Street οι ισχυρές θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη μετά την πανδημία, καθώς μάλιστα και η Νέα Υόρκη, που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, από σήμερα άρχισε να μπαίνει σε φάση επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ο Dow Jones έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στις 27.572,44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 461,46 μονάδων ή 1.70%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,21% στις 3.232,54 μονάδες. Σήμερα έλαμψε το αστέρι του Nasdaq, καθώς ο τεχνολογικός δείκτης έγινε ο πρώτος που ξεπέρασε το επίπεδο του ιστορικού ρεκόρ, το οποίο είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο, κλείνοντας στις 9.924,75 με άνοδο 1.13%.

Τα ανέλπιστα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, έχουν ενισχύσει την αισιοδοξία των επενδυτών για γρήγορη έξοδο από την ύφεση. Πάντως, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Φεβρουάριο η αμερικανική οικονομία έχει μπει σε ύφεση, διακόπτοντας την πιο μακρά περίοδο οικονομικής επέκτασης που έχει καταγραφεί.

Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών τόνισε ότι ήταν χωρίς προηγούμενο η μείωση της απασχόλησης και της παραγωγής, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως θα είναι μια ύφεση με μικρότερη διάρκεια από προηγούμενες.

Η αισιοδοξία για την επικείμενη ανάκαμψη ήταν τόσο ισχυρή που οι επενδυτές έσπευσαν να τοποθετηθούν σε κυκλικούς κλάδους, όπως οι τράπεζες και η βιομηχανία, αλλά ακόμη και στις μετοχές του ενεργειακού τομέα, παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου δέχθηκε πίεση από την ανακοίνωση Σ. Αραβίας, Εμιράτων και Κουβέιτ ότι θα δώσουν τέλος στις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής τους, πέραν όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+.

Μεταξύ των μετοχών του τεχνολογικού τομέα, η Tesla είχε σήμερα την τιμητική της, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 7%, καθώς νεότερα στοιχεία έδειξαν ανάκαμψη της ζήτησης για το Model 3 στην Κίνα τον Μάιο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται από 4.000 αυτοκίνητα τον Απρίλιο, στα 11.000.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέκτησε τις απώλειες η Wall Street επιστρέφοντας στα επίπεδα - ρεκόρ

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,30%, κέρδη +0,25% για τον S&P 500. Μικρή πτώση -0,20% ο NASDAQ ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί -1,43%. «Βουτιά» για την Tesla μετά την ανακοίνωση για τη διενέργεια έρευνας στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ευφορία στα διεθνή χρηματιστήρια, ράλι της Tesla ενισχύει τη Wall Street

Ισχυρή ανοδική κίνηση στα futures των αμερικανικών δεικτών, με τη μετοχή της Tesla να κερδίζει 8% σε προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά το ρεκόρ παραδόσεων και την εκτίμηση για 850.000 πωλήσεις μέσα στο 2021.
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτικό ξεκίνημα στη Wall Street στη σκιά της πανδημίας και της πολιτικής αβεβαιότητας

Μετά τα εντυπωσιακά ετήσια κέρδη για τους τρεις κύριους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το 2020, η πρώτη συνεδρίαση του 2021 δεν κάνει «καλό ποδαρικό» καθώς ξεκινάει με απώλειες.