Φώτο: Shutterstock

Σε αναζήτηση προσήμου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Νέο ράλι για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση για την επικείμενη είσοδο ενός μεγάλου ολλανδικού fund στη μετοχική σύνθεσή της.

Ήπια άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε τις συναλλαγές με αρνητικό πρόσημο, ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η αγορά παραμένει υπό την πίεση των όλο και χειρότερων στοιχείων της πανδημίας, που σε συνδυασμό με δηλώσεις αξιωματούχων επαναφέρουν τους φόβους για ένα lockdown.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,25% στις 662,83 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,61 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (8,5%), της Coca Cola HBC (0,49%) και της Lamda Development (+0,35%).

Η Ελλάκτωρ συνεχίζει το χθεσινό ράλι που έφερε η επικείμενη είσοδος ενός μεγάλου ολλανδικού fund στη μετοχική σύνθεσή της.

Η μετοχή, που βρισκόταν λίγο κάτω από τα 2 ευρώ πριν ένα χρόνο, έφθασε κοντά στο 0,5 ευρώ τον Απρίλιο, στη διάρκεια της μεγάλης αναταραχής λόγω της πανδημίας, ενώ ισορροπούσε μέχρι χθες λίγο πάνω από το 1 ευρώ. Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της εισόδου του ολλανδικού fund, η μετοχή έχει εκτιναχθεί και, πριν τις 16.00, βρισκόταν στο 1,315 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν κατά 25% με μεγάλη αξία συναλλαγών, της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (2,4%), της Alpha Bank (2,07%), της Aegean Airlines (1,6%) και της Fourlis (1,27%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απορροφά τις αρχικές πιέσεις το ΧΑ, συνεχίζει το ράλι η Ελλάκτωρ

Παρά το κακό κλίμα διεθνώς και τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, οι αρχικές πιέσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος. Αδύναμες οι τράπεζες, νέο άλμα της Ελλάκτωρ.