Απορροφά τις αρχικές πιέσεις το ΧΑ, συνεχίζει το ράλι η Ελλάκτωρ

Παρά το κακό κλίμα διεθνώς και τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, οι αρχικές πιέσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος. Αδύναμες οι τράπεζες, νέο άλμα της Ελλάκτωρ.

Παρά τις αρχικές πιέσεις και το διεθνές κακό κλίμα, το Χρηματιστήριο έχει επιστρέψει σε θετικό πρόσημο, καθώς η προσφορά απορροφήθηκε. Πάντως, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών παραμένει αδύναμος, ενώ η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει και σήμερα το ράλι της, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της εισόδου ολλανδικού fund. Παράγοντας ανησυχίας εξακολουθούν να είναι τα δυσμενή στοιχεία για την πανδημία και οι δηλώσεις αξιωματούχων που επαναφέρουν τους φόβους για lockdown.

Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,4% στις 663,86 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί στις 664,49 μονάδες (-0,5%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,27%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,78%.

Μικτά είναι τα πρόσημα στις τράπεζες, με τον Τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 0,6%. Η Eurobank χάνει 0,78%, η Alpha Bank 1,16% και η Εθνική 0,75%. Αντίθετα η Τρ. Πειραιώς ενισχύεται 1,2%. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (9%), της Viohalco (5,33%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,97%), της Coca Cola HBC (1,5%) και της Lamda Development (1,23%).

Η Ελλάκτωρ συνεχίζει το χθεσινό ράλι που έφερε η επικείμενη είσοδος ενός μεγάλου ολλανδικού fund στη μετοχική σύνθεσή της. Η μετοχή, που βρισκόταν λίγο κάτω από τα 2 ευρώ πριν ένα χρόνο, έφθασε κοντά στο 0,5 ευρώ τον Απρίλιο, στη διάρκεια της μεγάλης αναταραχής λόγω της πανδημίας, ενώ ισορροπούσε μέχρι χθες λίγο πάνω από το 1 ευρώ. 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis και της Τιτάν (1,06%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (4,69%) και των Κατασκευών (2,19%). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ο φόβος ενός νέου lockdown «έστειλε» τον Γενικό Δείκτη στο -4,3%

Ρευστοποιήσεις για το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό δείκτη να διαμορφώνεται στο -6,25% και τους επενδυτές να εμφανίζουν έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.