Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο XA προς τις 630 μονάδες

Άνω του 1,5% η άνοδος του τραπεζικού δείκτη, με κέρδη όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Eurobank (3,11%), Fourlis (2,5%), Πειραιώς (2,08%), Coca Cola HBC (2,09%) και ΔΕΗ (2,01%).

Ανοδική αντίδραση κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της εβδομάδας, εν μέσω ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και έπειτα από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που άγγιξαν το 6,84% (με έξι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις). 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 629,17 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,8%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,58 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,65%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,96%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (3,11%), της Fourlis (2,5%), της Πειραιώς (2,08%), της Coca Cola HBC (2,09%) και της ΔΕΗ (2,01%).

Άνοδο καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,95%), του Εμπορίου (1,65%) και των Τραπεζών (1,64%).

Η μετοχή της Aegean υποχωρεί 0,3% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εξαμήνου, όπου καταγράφηκε βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που υπεβλήθησαν μεταξύ χωρών, αλλά ακόμη και στο εσωτερικό, οδήγησαν το δεύτερο τρίμηνο στη σχεδόν καθολική αναγκαστική ακύρωση των πτήσεων. 

Στη ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, επενδυτές εξετάζουν σοβαρά την είσοδό τους στη μετοχή, ενώ υπάρχει και ένας που πολύ σύντομα θα ανακοινώσει ότι αυξάνει την συμμετοχή του σε ποσοστό πάνω από το 5%. 

Αμερικανικά, βρετανικά, γερμανικά, καναδικά funds κάνουν πολύ συχνά calls με τη διοίκηση της επιχείρησης, η οποία στο πρόσφατο Roadshow του Χρηματιστηρίου ήταν αυτή που είχε ίσως τις περισσότερες συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων θεσμικών, μακροπρόθεσμων επενδυτών και hedge funds.

Ανάμεσα σε αυτούς γνωστά ονόματα όπως η γερμανική Allianz, funds με παρουσία στην αγορά, όπως τα Sandglass Capital, Prince Street Capital, TT International, T Rowe Price International, Polygon, Bluecrest, Cleargate Capital, καθώς και νεόκοποι παίκτες, που αναζητούν ευκαιρίες να επενδύσουν στην ελληνική αγορά. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το αμερικανικό fund Helm Investment Partners, το οποίο έχει κάνει γνωστό ότι διαθέτει ήδη θέσεις στην ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γενικό sell off στο ΧΑ με τον φόβο του ιού και της ύφεσης

Πλησιάζουν το 6% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη και φτάνουν το 7,5% για τις τράπεζες ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και των φόβων ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.