Φωτο: Shutterstock

Ανακάμπτει το ΧΑ, αγοραστική αντίδραση στις τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,57% και διαμορφώνεται στις 616 μονάδες ενώ νωρίτερα βρέθηκε με απώλειες -1,48%.

Ανακτά μέρος του χαμένου εδάφους το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σκιά των ανησυχιών για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και της συνεχιζόμενης έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Αυτή την ώρα, 14:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,57% και διαμορφώνεται στις 615,83 μονάδες. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,58%, των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά -0,85% ενώ ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί σε ποσοστό -0,45%.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως -1,48% ενώ απώλειες κατά -2,2% σημείωναν οι τραπεζικές μετοχές ενώ και οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν από τα χαμηλά που είχαν σημειώσει νωρίτερα.

Η μετοχή της Alpha Bank είναι αμετάβλητη, έχοντας αποκομίσει σημαντικά κέρδη τις προηγούμενες ημέρες εν αναμονή της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση Galaxy. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά -0,68%, Η Πειραιώς υποχωρεί κατά -0,56% ενω θετική μεταβολή +0,15% εμφανίζει η μετοχή της Eurobank.

Ισχυρές απώλειες σημειώνει  η Μότορ Όιλ με -1,59%, η Βιοχάλκο με -1,95%, τα ΕΛΠΕ με -1,98%. Πτώση -1% σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ, -0,96% η ΔΕΗ, -0,62% του ΟΠΑΠ ενώ με απώλειες -0,33% σημειώνει η μετοχή της Coca Cola HBC.

Κέρδη +0,21% αποκομίζει η Myilineos ενώ αμετάβλητη ειναι η Τέρνα Ενεργειακή

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ ενώ από τις 106 μετοχές που έχουν κάνει πράξεις, οι 76 υποχωρούν, οι 19 ενισχύονται ενώ 11 παραμένουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι χωρίς παύση στο Χρηματιστήριο, υψηλές ταχύτητες στις τράπεζες

Επιβεβαιώνεται η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση μετά τα «σήματα» από Κομισιόν και ΔΝΤ. Στο επίπεδο των 760 μονάδων ο Δείκτης, με κέρδη της τάξεως του 3% και διψήφιο ποσοστό ανόδου του τραπεζικού δείκτη.
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο Νοεμβρίου με θετικό πρόσημο, κοντά στο 30% τα μηνιαία κέρδη

Την αλλαγή πορείας της αγοράς επιβεβαίωσε και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο. Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ο τζίρος λόγω της Motor Oil.