Φωτο: Shutterstock

Σε υποχώρηση πάλι το ΧΑ, ανακάμπτει η Τράπεζα Πειραιώς

Έπειτα από τη χθεσινή διάψευση, που εκδόθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς, η μετοχή της Τράπεζας αντιδρά ανοδικά. Κατά % ενισχύεται ο κλαδικός δείκτης.

Ήπια πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά το θετικό άνοιγμα, διευρύνοντας τις απώλειες μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση και με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται περαιτέρω από τις 600 μονάδες. 

Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,12% στις 595,27 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,83 εκατ. ευρώ.

τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,85%, με την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη (3,6%). Ακολουθούν Alpha Bank (1,3%), Eurobank (1,09%) και Εθνική (0,8%). 

Εχθές, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς κατέγραψε μεγάλες απώλειες (-24,26%) στον απόηχο δημοσιευμάτων για επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,23%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,51%) και της ΟΛΠ (0,7%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (3,17%), της Motor Oil (2,04%) και της Ελλάκτωρ (1,25%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (1,32%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (2,11%) και του Εμπορίου (1,8%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Θριαμβεύουν οι αγοραστές στο ΧΑ, παρελθόν και οι 730 μονάδες

Η αγορά απορρόφησε με σχετική ευκολία τις ρευστοποιήσεις κερδών, ο τραπεζικός δείκτης παρέμεινε σε ανοδική τροχιά και ο Γ. Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,33%. Τα κέρδη μέσα στον Νοέμβριο πλησιάζουν το 30%.