ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:46:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Δεν θα προχωρήσουμε σε αύξηση κεφαλαίου άμεσα

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι δε εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο επόμενο διάστημα.

Καμία πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ξεκαθαρίζει με μία λιτή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο

Σε αυτήν η ελληνική τράπεζα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του
ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα
». 

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση ανάλογο δημοσίευμα υπήρξε και στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg

Την ίδια ώρα  μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε, σήμερα, άνω του 24%, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τρεις βασικοί μέτοχοί της ζήτησαν να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα απάντησε με ανακοίνωσή της στα εν λόγω δημοσιεύματα τονίζοντας ότι εξετάζει όλα τις λύσεις που έχει στη διάθεσή της και ότι θα ενημερώσει γι' αυτές, ως οφείλει, εγκαίρως το επενδυτικό κοινό. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pireaus-bank-ekpa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Απριλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τρ. Πειραιώς

Η Τρίτη 13.04.2021 θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 μετοχών, ενώ από την Τετάρτη παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση. Στο ταμπλό οι νέες μετοχές με ονομαστική αξία 1 ευρώ στις 19/4.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πώς θα πάρουν μετοχές από την αύξηση οι παλαιοί μέτοχοι

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ελληνική δημόσια προσφορά θα έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει πότε πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της αυριανής συνέλευσης, για τους υφιστάμενους μετόχους θα εξεταστεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σe αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αλλαγή σελίδας» για το τραπεζικό σύστημα η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τρ. Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι «μία επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου θα σηματοδοτήσει πανηγυρικά την επιστροφή της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα»