Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση κεφαλαίου στο ορατό μέλλον

Ανώνυμη πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον, στο άμεσο μέλλον, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στο οποίο πραγματοποίησε δηλώσεις πηγή η οποία δεν κατονομάζεται η ελληνική τράπεζα «εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή της αλλά δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο άμεσο μέλλον». 

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε, σήμερα, άνω του 24%, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τρεις βασικοί μέτοχοί της ζήτησαν να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ. 

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές, με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της και προσθέτει ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα δημοσιοποιηθούν άμεσα προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει προγραμματισμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ανθεκτικά αποτελέσματα στο 9μηνο, οργανική ενίσχυση κεφαλαίων

Η διοίκηση της τράπεζας προγραμματίζει οργανικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης περίπου 1δισ. μέχρι το τέλος του 2021. Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων. Προχωρούν οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληροφοριακό σημείωμα της Τρ. Πειραιώς για την απόσχιση

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση πληροφοριακού σημειώματος ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διάσπαση της τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας.