ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση κεφαλαίου στο ορατό μέλλον

Ανώνυμη πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τουλάχιστον, στο άμεσο μέλλον, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στο οποίο πραγματοποίησε δηλώσεις πηγή η οποία δεν κατονομάζεται η ελληνική τράπεζα «εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή της αλλά δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο άμεσο μέλλον». 

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε, σήμερα, άνω του 24%, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τρεις βασικοί μέτοχοί της ζήτησαν να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ. 

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές, με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της και προσθέτει ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα δημοσιοποιηθούν άμεσα προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει προγραμματισμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pireaus-bank-ekpa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Απριλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τρ. Πειραιώς

Η Τρίτη 13.04.2021 θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 μετοχών, ενώ από την Τετάρτη παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση. Στο ταμπλό οι νέες μετοχές με ονομαστική αξία 1 ευρώ στις 19/4.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πώς θα πάρουν μετοχές από την αύξηση οι παλαιοί μέτοχοι

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ελληνική δημόσια προσφορά θα έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει πότε πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της αυριανής συνέλευσης, για τους υφιστάμενους μετόχους θα εξεταστεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σe αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αλλαγή σελίδας» για το τραπεζικό σύστημα η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τρ. Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι «μία επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου θα σηματοδοτήσει πανηγυρικά την επιστροφή της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα»