Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Εξετάζουμε διαφορές επιλογές για εξυγίανση ισολογισμού

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για αίτημα των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 800 εκατ. ευρώ η Τράπεζα επισημαίνει ότι θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν αποφάσεις. 

Η τράπεζα αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές, με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς, σε απάντηση δημοσιευμάτων, σημειώνοντας ότι θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν αποφάσεις. 

Σημειώνεται πως η μετοχή της Τράπεζες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βρέθηκε να υποχωρεί σε ποσοτό έως 17% ενώ τώρα οι απώλειες έχουν περιοριστεί στο -9% με τη μετοχή να διαπραγματεύεται στα 0,86 ευρώ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα πως σε διαρκή βάση αξιολογεί διάφορες επιλογές με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με το εφαρμοστέο θεσμικό πλαίσιο».

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά του newmoney.gr ανέφερε πως οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Τράπεζας John Paulson, Αριστοτέλης Μυστακίδης και το αμερικανικό fund, Bienville Capital, ζητούν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 800 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει προγραμματισμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ανθεκτικά αποτελέσματα στο 9μηνο, οργανική ενίσχυση κεφαλαίων

Η διοίκηση της τράπεζας προγραμματίζει οργανικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης περίπου 1δισ. μέχρι το τέλος του 2021. Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων. Προχωρούν οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληροφοριακό σημείωμα της Τρ. Πειραιώς για την απόσχιση

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση πληροφοριακού σημειώματος ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διάσπαση της τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας.