Φωτο: Shutterstock

Άνοδος με τραπεζική στήριξη στο Χρηματιστήριο 

Άνοδος που ξεπερνά το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς να εμφανίζουν σημαντικά κέρδη, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ανοδική πορεία σε πλήρη ευθυγράμμιση τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ακολουθεί το ελληνικό Χρηματιστήριο, στηριζόμενο και στις τραπεζικές μετοχές, καθώς υπάρχουν αρκετές ειδήσεις από τον κλάδο που επηρεάζουν τις επενδυτικές διαθέσεις. 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 572,67 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,56%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,4 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 19 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,12%.

Ιδιαίτερα θετική η πορεία για τον τραπεζικό κλάδο, με τον αντίστοιχο δείκτη να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 2,13%. Κέρδη 1,62% για την Alpha Bank μετά και την επίσημη ανακοίνωση για τους δύο επενδυτές που διεκδικούν την τιτλοποίηση Galaxy, ενώ στο +1,53% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς, εν αναμονή των εξελίξεων για την μετατροπή των CoCos

Όπως πάντως αναφέρει η JPMorgan σε σημερινό report της, οι όποιες αρνητικές εξελίξεις από την παραπάνω μετατροπή θα είναι βραχύβιες για τους ιδιώτες επενδυτές, ενώ θα υπάρξει διπλό όφελος για την τράπεζα από την εν λόγω εξέλιξη. 

Άνοδος 3,9% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ 1,51% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Eurobank

 Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+2,08%), της Jumbo (+1,92%), των ΕΛΠΕ (+1,90%), της Alpha Bank (+1,70%) και της ΔΕΗ (+1,46%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,09%), της Πειραιώς (-1,68%), της Fourlis (-1,06%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,04%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+4,08%) και των Τραπεζών (+2,12% , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των τροφίμων (-2,04%) και των Βιομηχανικών Υπηρεσιών(-0,85%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ +4,76% και Βογιατζόγλου Systems +4,08%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,76% και Παϊρης -3,51%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimatistirio, agores, stocks, markets, xa
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύτηκαν» οι απώλειες στο ΧΑ, εβδομαδιαία πτώση 3,56%

Μακριά από το χαμηλό της ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, θετικό πρόσημο στις τράπεζες. Οι φόβοι για την αλλαγή των μακροοικονομικών δεδομένων λόγω του lockdown έχουν κόψει την ανοδική δυναμική της αγοράς.
ΑΓΟΡΕΣ

Με τραπεζικό «αέρα» ξεπερνά και τις 810 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στις 817 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με κέρδη άνω του 1%. Κέρδη +1,7% για τις τραπεζικές μετοχές με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της μετατροπής των CoCos σε μετοχές.