ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο με νέο ράλι για τα ομόλογα

Στην αιχμή του δόρατος της ανόδου παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον αντίστοιχο δείκτη να ενισχύεται 5,56% και την Τράπεζα Πειραιώς να συνεχίζει το ράλι. Θετική επίδραση από Pfizer και έκθεση Κομισιόν.

Ο θετικός συνδυασμός της έκθεσης Κομισιόν για την ελληνική οικονομία και της νέας ανακοίνωσης των Pfizer – BioNTech για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους κατά 95%, αποτελεί την καλύτερη χείρα βοηθείας για την ελληνική αγορά, η οποία ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. 

Για μία ακόμη συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή μάλλον δικαιολογημένη διόρθωση, τα ηνία της ανόδου αναλαμβάνουν οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 5,56%. Ο τραπεζικός κλάδος έχει υπεραποδόσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς οι ειδήσεις για την εύρεση εμβολίου δημιουργούν συνθήκες ώστε να μην επιβεβαιωθούν οι δυσάρεστες εκτιμήσεις για νέα αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων. Φυσικά συμβολή στην άνοδο έχει και το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει σημαντικά και καθίσταται, πιθανώς, ακόμη αι επενδυτικές ευκαιρίες.

Στην αιχμή του δόρατος εκ νέου η μετοχή της Πειραιώς με κέρδη 11,19% στον απόηχο της μετατροπής των CoCos μία κίνηση μέσω της οποίας θα υπάρξει ενίσχυση και της κεφαλαιακής βάσης της. Κέρδη 5% για την Alpha Bank, με την Εθνική να ενισχύεται 6,41% και τη Eurobank να κινείται 4,16% υψηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 706,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,18%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 58,92  εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 2,14%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 2,93%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πέραν των τραπεζών, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (3,22%), της Μυτιληναίος (3,63%), των ΕΛΠΕ (3,47%) και της ΔΕΗ (2,39%). 

Αμείωτο συνεχίζεται το ράλι και στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 5ετους να έχει υποχωρήσει στο 0,06% δηλαδή μία ανάσα πριν γίνει αρνητική, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο χαμηλό 0,637%

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν η Ελλάδα κατορθώνει να συνεχίσει την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, ενώ παράλληλα η Επιτροπή προχωρά στην εκταμίευση της δόσης των συνολικού ύψους 787 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα νέες ελπίδες ότι η πανδημία μπορεί να νικηθεί δημιουργεί η ανακοίνωση των δύο φαρμακευτικών εταιρειών, επαναφέροντας τις ελπίδες για μία πιο ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας και φυσικά της ελληνικής οικονομίας. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%