ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σπριντ στον τερματισμό για το ΧΑ με ώθηση και από τις τράπεζες

Ισχυρή άνοδος για ΟΠΑΠ, Aegean Airlines, Lamda Development, Ελλάκτωρ και ενεργειακές μετοχές. Κέρδη άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της MIG. Στο «κόκκινο» Motor Oil, Coca Cola HBC και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σε νέα υψηλά 9 μηνών και πάνω από τις 730 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο, με πρωταγωνιστές τις τράπεζες, αλλά και τη μετοχή του ΟΠΑΠ. O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 736,36 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,3%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 58,29 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,5%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,5%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,7%, με την ΕΤΕ να ενισχύεται 1,6%, τη Eurobank 1,1%, την Τρ. Πειραιώς στο +0,18% και την Alpha Bank να ενισχύεται 0,14%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (6,6%), της Aegean Airlines (5,3%), της Lamda Development (4,6%), της Ελλάκτωρ (4,5%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (3,1%) και των ΕΛΠΕ (2,5%).

Άνοδος 6,2% για τη μετοχή της MIG, έπειτα από την ανακοίνωση για την δεσμευτική προσφορά της CVC για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia, έναντι τιμήματος σε 175 εκατ. ευρώ. 

Στα επιχειρηματικά νέα, ο acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των μεγεθών της εταιρείας, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown βρίσκει τον ΟΠΑΠ σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα και την ανθεκτικότητα του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, παρά την πτώση κατά 37,2% του συνολικού κύκλου εργασιών που κατέγραψε η Lamda Development στο 9μηνο ως αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε η εξάπλωση της πανδημίας, οι εργασίες για το Ελληνικό προχωρούν, με την εταιρεία να ανακοινώσει συμφωνία με την TEMES για την ανέγερση δυο ξενοδοχείων.  

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (2,6%), της Coca Cola HBC (1,1%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,7%). 

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τόσο κατά το εννεάμηνο του 2020, όσο και στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (4,35%) και της Ακίνητης Περιουσίας (3,54%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (1,28% ) και των Τροφίμων (1,1%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ