ΓΔ: 1419.25 -0.07% Τζίρος: 103.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Δεσμευτική προσφορά 175 εκατ. ευρώ της CVC για Vivartia

Tο διοικητικό συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής και θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις.

Την δεσμευτική προσφορά τους για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia, έναντι τιμήματος σε 175 εκατ. ευρώ, επιβεβαίωσαν τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC Capital Partners» («CVC»).

Όπως ανακοίνωσε η MIG, το διοικητικό συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής και θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό. 

Υπενθυμίζεται ότι η MIG είχε πει «όχι» στο ενδιαφέρον που είχε εκφράσει η Emma Capital προκειμένου να εξαγοράσει τη Vivartia, καθώς είχε δεσμευθεί σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη CNC Capital. 

Όπως έχει αναφέρει το Business Daily, την τελευταία διετία πολλά ήταν τα σενάρια που διακινούνταν, που έφερναν την Vivartia προ των πυλών της πώλησης, με funds και επιχειρηματικούς ομίλους να φέρονται ότι έχουν χτυπήσει την πόρτα της MIG, καθώς τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στη Vivartia, όπως και η πιεστική ανάγκη της MIG για νέα κεφάλαια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό δανεισμό της έφερναν εξελίξεις. Την πίεση αυτή ενίσχυσαν οι κινήσεις πιστωτριών τραπεζών που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να πουλήσουν τα ανοίγματα τους στη Vivartia, με την τσέχικη Emma Capital να δείχνει ενδιαφέρον για τα δάνεια ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς που είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής του ομίλου, καθώς τα δάνεια της MIG φτάνουν περίπου τα 550 εκατ. ευρώ, ήταν αρνητική στο να πουληθούν τα δάνεια από άλλες τράπεζες. Όμως, έβλεπε πιο ευνοϊκά την προοπτική της εξαγοράς της Vivartia από την CVC Capital, καθώς το ποσό που θα εισπράξει η MIG θα το καταβάλει στην τράπεζα ώστε να μειωθεί ο δανεισμός της, ενώ η είσοδος ενός ισχυρού επενδυτή θα επιτρέψει να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές της η Vivartia.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG για τη Vivartia

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι της Marfin Investment Group την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση μη απαρτίας τυχόν επαναληπτική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μάρτιου.