ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Έκλεισε το deal με CVC για Vivartia, στα 161,1 εκατ. το τίμημα

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της Vivartia, δάνεια 425 εκατ. ευρώ αναλαμβάνει η CVC. Παράταση 3 ετών στην αποπληρωμή δανείων από την Τρ. Πειραιώς, με μειωμένο επιτόκιο.

Σε πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη Vivartia προχωρά η Marfin Investment Group, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, που συνεδρίασε εχθές και κατόπιν αξιολόγησης της δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC Capital Partners». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ της MIG αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της Vivartia, αφού έλαβε υπόψιν την θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου «N.M. Rothschild & Sons Limited» και επιπροσθέτως την έκθεση της «Ernst & Young Business Advisory Solutions SA» για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος, και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα. 

Το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia ανέρχεται στο ποσό των 175.000.000 ευρώ, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο 92,08%, κυριότητος της MIG, ανέρχεται στα 161.135.640,74 ευρώ και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Η CVC αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 425 εκατ. ευρώ περίπου ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Παράταση δανείων 

Παράλληλα, η MIG ανακοινώνει την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστρια της Τράπεζα Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται). 

Υπενθυμίζεται πως εχθές η MIG ανακοίνωσε επίσης την πώληση του 99,61% της SingularLogic στο σχήμα Epsilon Net και Space Hellas έναντι 18,05 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG για τη Vivartia

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι της Marfin Investment Group την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση μη απαρτίας τυχόν επαναληπτική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μάρτιου.