ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Συμφωνία για Vivartia, 3ετής παράταση σε δάνεια

Διοικητικό Συμβούλιο της MIG επικύρωσε τη συμφωνία με το Fund CVC ενώ η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει 3ετη παράταση για την εξόφληση δανείων 425 εκατ ευρώ στη MIG.

Τη συμφωνία για την πώληση του 92,8% της Vivartia στο Fund CVC οριστικοποιεί με τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει και την ανάληψη όλων των δανείων της Vivartia εκ μέρους του επενδυτή που φτάνουν τα 425 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς θα παράσχει 3ετη παράταση, με δικαίωμα επέκτασης για ένα ακόμη, στην εξόφληση δανείων 425 εκατ. ευρώ προς την MIG για τα οποία έχουν ήδη χορηγηθεί αλλεπάλληλες παρατάσεις. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3% εκ του οποίου το 1% θα καταβάλλεται και το 2% θα κεφαλαιοποιείται.

Την δεσμευτική προσφορά για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia, έναντι τιμήματος σε 175 εκατ. ευρώ, επιβεβαίωσαν νωρίτερα αυτό τον μήνα τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC Capital Partners» («CVC»).

Όπως ανακοίνωσε η MIG, το διοικητικό συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής και θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό. 

Υπενθυμίζεται ότι η MIG είχε πει «όχι» στο ενδιαφέρον που είχε εκφράσει η Emma Capital προκειμένου να εξαγοράσει τη Vivartia, καθώς είχε δεσμευθεί σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη CNC Capital. 

Όπως έχει αναφέρει το Business Daily, την τελευταία διετία πολλά ήταν τα σενάρια που διακινούνταν, που έφερναν την Vivartia προ των πυλών της πώλησης, με funds και επιχειρηματικούς ομίλους να φέρονται ότι έχουν χτυπήσει την πόρτα της MIG, καθώς τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στη Vivartia, όπως και η πιεστική ανάγκη της MIG για νέα κεφάλαια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό δανεισμό της έφερναν εξελίξεις. Την πίεση αυτή ενίσχυσαν οι κινήσεις πιστωτριών τραπεζών που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να πουλήσουν τα ανοίγματα τους στη Vivartia, με την τσέχικη Emma Capital να δείχνει ενδιαφέρον για τα δάνεια ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς που είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής του ομίλου ήταν αρνητική στο να πουληθούν τα δάνεια από άλλες τράπεζες. Όμως, έβλεπε πιο ευνοϊκά την προοπτική της εξαγοράς της Vivartia από την CVC Capital, καθώς το ποσό που θα εισπράξει η MIG θα το καταβάλει στην τράπεζα ώστε να μειωθεί ο δανεισμός της, ενώ η είσοδος ενός ισχυρού επενδυτή θα επιτρέψει να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές της η Vivartia.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο  επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τρ. Πειραιώς, συμφωνία με Lamda για απόκτηση γραφείων

Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης 5ετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέκρινε η Επ. Aνταγωνισμού την πώληση του κλάδου καρτών της Πειραιώς

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν προκαλούνται «σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα προϊόντα για την κάλυψη κτηνοτροφικών αναγκών

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμβάλει στη χρηματοδότηση της ελληνικής κτηνοτροφίας, προσφέροντας δύο νέα τραπεζικά προϊόντα σε κτηνοτρόφους που θα επιλέξουν να συνεργαστούν μαζί της.