ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimastirio, agores, xa, metoxes
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο Χρηματιστήριο, πτωτικά και οι τράπεζες

Να κρατήσει το επίπεδο των 800 μονάδων επιδιώκει ο Γενικός Δείκτης, «μπαίνοντας» στο 2021. Από την αρχή του έτους οι απώλειές του ξεπερνούν το 11%. Ισχυρή πτώση για Ελλάκτωρ.

Ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση κερδών συνεχίζουν να καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «μάχεται» να ολοκληρώσει το 2020 πάνω από τις 800 μονάδες. Σημειώνεται πως αύριο η συνεδρίαση θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,58% και διαπραγματεύεται στις 804,55 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,6%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,59%. 

Στο ίδιο κλίμα ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,58%. Η Alpha Bank σημειώνει πτώση 0,96%, η Τράπεζα Πειραιώς 0,76%, η Eurobank χάνει 0,34%, ενώ η Εθνική Τράπεζα 0,04%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (0,7%) και της ΕΥΔΑΠ (0,3%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (2,5%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,6%), του ΟΤΕ (1,57%) και της Aegean Airlines (1,35%). 

Η Ελλάκτωρ, γνωστοποίησε νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας χθεσινές πληροφορίες, την παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο των μελών του, κ.κ. Δημήτριου Καλλιτσάντση, αντιπρόεδρου του Δ.Σ., εκτελεστικού μέλους και Μιχαήλ Κατούνα, ανεξάρτητου - μη εκτελεστικό μέλους. Παράλληλα, η εταιρεία διέψευσε δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην παραίτηση και άλλων μελών του ΔΣ πλην των αναφερομένων. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (5,8%) και της Τεχνολογίας (1,7%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (1,7%) και των Κατασκευών (0,66%). Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 33 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. 

Εχθές, με μικρή πτώση, κρατώντας ωστόσο το επίπεδο των 800 μονάδων έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια σταμάτησαν την κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 810 μονάδες.

Σημειώνεται πως η ελληνική αγορά το τελευταίο δίμηνο έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάκαμψη με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 37%, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών, Ωστόσο, από την αρχή του έτους οι απώλειές του ξεπερνούν το 11%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.