ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σημαντικά αυξημένα τα κέρδη για τη Microsoft

Αυξημένα κέρδη κατά 14% σε ετήσια βάση, για τη Microsoft τα έσοδα της οποίας έφτασαν στα $33,06 δισ. έναντι εκτίμησης για 32,23 δισ., το πρώτο τρίμηνο χρήσης του 2020, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα που παρουσίασε η Microsoft με τη βοήθεια της επιχείρησης του cloud, για το α’ τρίμηνο του έτους χρήσης 2019 – 2020. Σύμφωνα με το CNBC, έφτασε τα $1,38 ανά μετοχή έναντι αρχικής προσδοκίας για 1,25 δολάρια, με την αντίστοιχη περσινή περίοδο να φτάνει στα 1,14 δολ. ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τα τοποθετούσαν στα 1,24 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο χρήσης του 2020 το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και έφτασαν τα $33,06 δισ. έναντι εκτίμησης για 32,23 δισ. Όπως μεταδίδει το Reuters, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα τα έσοδα από τον τομέα cloud του Azure, που αυξήθηκαν μεν κατά 59% στο συγκεκριμένο διάστημα, αλλά ήταν χαμηλότερα από την άνοδο κατά 76% έναν χρόνο νωρίτερα. Η οικονομική διευθύντρια Amy Hood έκανε λόγο για μια "ισχυρή εκκίνηση στη χρήση".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ελληνικό χρηματιστήριο: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στο 11μηνο

Μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκφράζονται θετικά για την πορεία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς. Η θετική δυναμική της κερδοφορίας, ιδίως για τις τράπεζες, θα υποστηρίξει την υπεραπόδοση των ελληνικών μετοχών, σύμφωνα με την Morgan Stanley.
Omologa, bonds
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Κάτω από το όριο του 4% μετά από τρεις μήνες το 10ετές

Νέα ώθηση στις αγορές των ομολόγων έδωσαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η ικανοποιητική αύξηση των θέσεων εργασίας προκαλεί αυξημένες πιέσεις στη Fed για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της.
ΑΓΟΡΕΣ

Πανάκριβη η μεταφορά ρωσικού αργού, κέρδη για ναυτιλιακές εταιρείες

Ενόψει της επιβολής του πλαφόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κόστος μεταφοράς έχει εκτιναχθεί ήδη στα 20 δολάρια το βαρέλι, καθώς μειώνονται οι ναυτιλιακές εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν το αυξημένο ρίσκο.