ΓΔ: 876.84 -1.11% Τζίρος: 34.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:26:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στο ΧΑ, άνω των 760 μον. ο Γ. Δείκτης

Με στήριξη από τις μετοχές των Coca-Cola HBC, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ αλλά και με θετική πορεία των τραπεζικών τίτλων η αγορά παραμένει σε ανοδική πορεία.

Σημαντικές αντοχές φαίνεται ότι διαθέτει το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, αν και έχει περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του, σε μία προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με τις διεθνείς αγορές, οι οποίες, πάντως, έχουν ακολουθήσει πορεία πολύ καλύτερη από την ελληνική αγορά τόσο το 2020 όσο και από την αρχή του τρέχοντος έτους. 

Με στήριξη από «βαριά» χαρτιά όπως αυτό της Coca – Cola HBC (+3,56%), του ΟΤΕ (+2,76%), του ΟΠΑΠ (2,6%) αλλά και την καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,71% στις 762,53 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το επίπεδο των 769,91 μονάδων. 

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 45,94 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από «πακέτο» για το 1,93% της ΓΕΚ Τέρνα (+3,2%), που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης, η αξία του οποίου έφθασε στα 14,4 εκατ. ευρώ. 

Κέρδη 1,89% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 1,27%. Εκ των 114 μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές, οι 78 σημειώνουν άνοδο, 24 κινούνται πτωτικά και 12 διατηρούνται αμετάβλητες

Διαθέσεις να ξεκινήσουν να καλύπτουν, σταδιακά τις υψηλές απώλειες του Ιανουαρίου, φαίνεται ότι έχουν οι τραπεζικές μετοχές. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,98%, έχοντας, όμως περιορίσει σημαντικά τα κέρδη του καθώς είχε φθάσει να σημειώνει άνοδο που ξεπερνούσε το 4%. Στο +1,75% η Alpha Bank, κέρδη 1,39% για την Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 3,35% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +0,56%

Ελαφρά πίεση δέχεται η μετοχή του ΟΛΘ, η οποία κινείται 0,82% χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση για αύξηση του μεριδίου της οικογένειας Σαββίδη στον οργανισμό. Άνοδος που ξεπερνά το 3% για τον τίτλο της Intralot μετά τη συμφωνία με ποσοστό άνω του 82% των κατόχων ομολόγων, έστω και εάν η εταιρεία δεν κατόρθωσε να επιτύχει τον στόχο για θετική ανταπόκριση του 90% των ομολογιούχων. 

Η ελληνική αγορά η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω από τα διεθνή χρηματιστήρια προσπαθεί να βρει εκ νέου τον βηματισμό της, μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιανουάριο και εν των μέσω έντονων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας. Η επιβολή πιο αυστηρού lockdown στην Αττική, περιοχή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, σαφώς δημιουργεί αρκετά προβλήματα και επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόρους ότι η ύφεση για το 2020 θα είναι αρκετά υψηλότερη από τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες πιέσεις στο ΧΑ, «βουτιά» για τη ΔΕΗ με απώλειες άνω του -10%

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ στον απόηχο της ανακοίνωσης για την αύξηση κεφαλαίου. Πτώση άνω του -1% για το Γενικό Δείκτη, ανησυχούν οι επενδυτές για τις ΑΜΚ. Πιέσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.