ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street-agores-market-stocks
Φώτο: Shutterstock

Σήκωσαν οι τράπεζες τον S&P 500 σε επίπεδο νέου ρεκόρ

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρήκαν και πάλι τον ανοδικό βηματισμό τους δίνοντας ώθηση στις τραπεζικές μετοχές. Κερδισμένος και ο τεχνολογικός κλάδος στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Άμεση ήταν η ανάκαμψη της Wall Street με τον S&P 500 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύθηκε σημαντικά ο τραπεζικός κλάδος καθώς σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά την χθεσινή βουτιά εξαιτίας των ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,30% και βρέθηκε στις 34.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό κλείνοντας στις 4.368 μονάδες με άνοδο 1,10% και ακολούθησε ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,98% στις 14.701 μονάδες.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρήκαν και πάλι τον βηματισμό τους καθώς το δεκαετές ανέκαμψε από τα χαμηλά του 1,3% που είχε βρεθεί χθες. Σήμερα, το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά κλείνοντας στο 1,36%, ενώ χθες είχε διολισθήσει ακόμα και στο 1,25%.

Η άνοδος των αποδόσεων έδωσε ώθηση στις τραπεζικές μετοχές με τον κλάδο να κλείνει με κέρδη που ξεπέρασαν το 2% με το ράλι να έρχεται λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από τις τράπεζες. Άνοδο που ξεπέρασε το 5% κατέγραψαν οι μετοχές των State Street, Capital One Financial Corporation ενώ η Synchrony Financial είχε κέρδη άνω του 4%.

Η μετοχή της JPMorgan Chase σημείωσε κέρδη 3,22%, και η Goldman Sachs βρέθηκε υψηλότερα κατά 3,61%. Οι δυο τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου στις 13 Ιουλίου. Η Wall Street θα έχει στραμμένο το βλέμμα της καθώς θα περιμένει guidance από τις τράπεζες για την αύξηση των δανείων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επιστροφή στην ανοδική πορεία των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων βλέπει σε έκθεση της η Bank of America καθώς αντιστρέφεται η αντίσταση από την επιβράδυνση της ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε νέα υπεραπόδοση κατά 10% για τις κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών και των μετοχών αξίας σε σχέση με τις μετοχές ανάπτυξης καθώς και σε 15% υπεραπόδοση για τα μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως επισημαίνει η BofA.

Από την πλευρά της η Capital Economics αναφέρει πως έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες η δυναμική στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων καθώς μετά τη συνεδρίαση της Fed οι πραγματικές αποδόσεις αυξήθηκαν, με την αγορά πλέον να αποτιμά την έλευση μιας πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

«Η πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων φαίνεται πως εδράζεται στην επανεκτίμηση των προσδοκιών για ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο. Ενώ τα στοιχεία είναι σταθερά, ένας χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης εξαιτίας των ιστορικών υψηλών το πρώτο εξάμηνο, υπονόμευσαν τις υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ» ανέφερε σε σημείωμα η επενδυτική τράπεζα Stifel.

Ο τεχνολογικός κλάδος ανέκαμψε στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και με καύσιμο τα κέρδη από τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών. Η μετοχή της Qualcomm σημείωσε κέρδη 2,3% και η Taiwan Semiconductor Manufacturing βρέθηκε υψηλότερα κατά 2,2% με τον κλαδικό δείκτη NXP Semiconductors NV να ενισχύεται κατά 2,2%.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί που βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς αναμένεται να τους ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να υπογράψει διάταγμα ώστε να ενταθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένου και της τεχνολογίας.

Η μετοχή της Facebook σημείωσε άνοδο 1,37%, με την Alphabet να καταγράφει μικρή άνοδο 0,36%. Χαμηλότερα κέρδη 0,17% κατέγραψε η Microsoft, ενώ η Apple ενισχύθηκε κατά 1,36%. Αντίστροφη εικόνα σήμερα για την μετοχή της Amazon που έκλεισε με απώλειες 0,34%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street με ισχυρές επιδόσεις από την ενέργεια

Παρά την υποχώρηση των περισσότερων κολοσσών της τεχνολογίας, ο Nasdaq είχε σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο. Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου κρατούν σε ανοδική πορεία τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
ΑΓΟΡΕΣ

Με «σβηστές μηχανές» έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου κατάφεραν να επισκιάσουν τις ανησυχίες για την πτώση του καταναλωτικού κλίματος και να φέρουν οριακά κέρδη για την Wall Street που συνέχισε να κινείται σε ανοδική τροχιά.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow Jones για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

Οι μετοχές των «Fab 5» στήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο που δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις απώλειες σε Micron και Intel. Σε ανοδική πορεία μέχρι τέλος του έτους οι «κυκλικές» μετοχές σύμφωνα με την JP Morgan.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για τον πληθωρισμό ανέβασαν σε ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Οι θετικές εξελίξεις για τον πληθωρισμό και η ψήφιση του νομοσχεδίου ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων του Τζό Μπάιντεν από την Γερουσία έδωσαν ώθηση στις μετοχές καθώς εντείνεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.