ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street, agores, market
Φώτο: Shutterstock

Επέστρεψε στα κέρδη η Wall με ώθηση από ενέργεια και βιομηχανία

Μέχρι την Παρασκευή το 88% των εταιρειών του S&P 500 είχαν ανακοινώσει κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο και αυτό αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 2008 σύμφωνα με την FactSet.

Ανοδική αντίδραση από τους βασικούς δείκτες της Wall Street που επέστρεψαν στα κέρδη και ξεπέρασαν τις πρωινές αναταράξεις, με την ανησυχία των επενδυτών να έχει αυξηθεί από την έξαρση των κρουσμάτων και την ταχεία μετάδοση της μετάλλαξης «Δέλτα». Οι κυκλικές μετοχές όπως ενέργεια και βιομηχανία έδωσαν ώθηση στο S&P  500 να κλείσει ανοδικά, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τις ανακοινώσεις των υπόλοιπων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,80% και στις 35.117 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,85%  κλείνοντας στις 4.424 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε υψηλότερα κατά 0,55% στις 14.761  μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί στις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρει η FactSet μέχρι και την Παρασκευή το 88% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 είχαν ανακοινώσει κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο που είχαν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από το 2008 που είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνει στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,5% τον Ιούνιο μετά από άνοδο 2,3% που είχαν σημειώσει τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 1%. Σε ετήσια βάση οι παραγγελίες σημείωσαν άλμα 18,4%.

Ο ενεργειακός κλάδος έδωσε ώθηση στην αγορά να κινηθεί υψηλότερα με την μετοχή της Pioneer Natural Resources να κλείνει με κέρδη κοντά στο 8% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίμηνο που βρέθηκαν λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, όμως η στρατηγική της για επιστροφή κεφαλαίου προκάλεσε θετικές αντιδράσεις από την αγορά. Με κέρδη άνω του 2% έκλεισαν επίσης οι EOG Resources και ConocoPhillips που περιόρισαν τα πρωινά τους κέρδη.

Η μετοχή της American Airlines περιόρισε τις απώλειες και έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,50% καθώς ο αεροπορικός κλάδος βρέθηκε υπό πίεση σήμερα μετά τις ανησυχίες για την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» που εξαπλώνεται ταχύτατα και απειλεί τα ταξίδια.

Η Under Armour ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ανέβασε τις προσδοκίες για μέχρι τέλος του έτους, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κλείσει με κέρδη που ξεπέρασαν το 7,5%.

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, με τα έσοδα ωστόσο να είναι πιο κάτω από τις προβλέψεις, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα επαναγορών μετοχών. Η μετοχή της έκλεισε με απώλειες 1,37%.

Αν και τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly & Co στο β’ τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, τα έσοδα ύψους 6,74 δις. δολαρίων τις ξεπέρασαν, με την μετοχή της να κλείνει τελικά υψηλότερα κατά 3,81%.

Επιστροφή στα κέρδη για τους «Fab 5» του τεχνολογικού κλάδου, με μόνη «παραφωνία» την πτώση της Facebook. Ειδικότερα, η μετοχή της Apple σημείωσε κέρδη 1,26%, και η Microsoft 0,83%, ενώ η μετοχή της Alphabet είχε άνοδο 0,56% και της Amazon 1,07%. Με μικρή πτώση 0,23%  έκλεισε η μετοχή της Facebook.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με «σβηστές μηχανές» έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου κατάφεραν να επισκιάσουν τις ανησυχίες για την πτώση του καταναλωτικού κλίματος και να φέρουν οριακά κέρδη για την Wall Street που συνέχισε να κινείται σε ανοδική τροχιά.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow Jones για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

Οι μετοχές των «Fab 5» στήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο που δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις απώλειες σε Micron και Intel. Σε ανοδική πορεία μέχρι τέλος του έτους οι «κυκλικές» μετοχές σύμφωνα με την JP Morgan.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για τον πληθωρισμό ανέβασαν σε ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Οι θετικές εξελίξεις για τον πληθωρισμό και η ψήφιση του νομοσχεδίου ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων του Τζό Μπάιντεν από την Γερουσία έδωσαν ώθηση στις μετοχές καθώς εντείνεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.