ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Χαμηλότερα από τις 900 μον. το ΧΑ με πολύ «φτωχές» συναλλαγές

Ξεπερνούν το 1% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη, καθώς δέχονται πίεση οι τραπεζικές μετοχές μετά τη χθεσινή άνοδο. Συνεχίζονται τα ρεκόρ πτώσης της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Σε μια συνεδρίαση που άρχισε με πολύ «φτωχές» συναλλαγές και επισκιάζεται από τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί εκ νέου κάτω από τις 900 μονάδες, καθώς οι τράπεζες χάνουν ένα μέρος των κερδών από τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ πτωτικά κινείται και η μετοχή του ΟΤΕ, που έδωσε χθες ώθηση στην αγορά.

Πριν συμπληρωθούν δύο ώρες συναλλαγών, στις 12.30, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στο επίπεδο ων 892 μονάδων, με τις απώλειες να φτάνουν το 1,20%, ενώ σχεδόν 1,30% έχανε ο δείκτης FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν περίπου σε 7 εκατ. ευρώ και δείχνει ότι θα διαμορφωθεί πολύ χαμηλότερα από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρούσε περίπου κατά 1,90%, με απώλειες της τάξεως του 2% για την Alpha και του 2,70% για την Εθνική, η οποία ανακοίνωσε χθες ικανοποιητικά αποτελέσματα 6μήνου. Η Πειραιώς έχανε 2,2%% και η Eurobank περίπου 1%. Σημειώνεται ότι Εθνική, Πειραιώς και Alpha είναι οι τρεις μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών έως τώρα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τις μεγαλύτερες συναλλαγές, ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 1,30%, η Mytilineos κατά 1,90%, η ΔΕΗ κατά 1,40% και η Lamda Development σχεδόν κατά 2%.

Σημειώνεται, πάντως,ότι εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, όπου οι τιμές των κρατικών τίτλων συνεχίζουν το ράλι τους και η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί ακόμη χαμηλότερα, στο 0,526%, σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ εντάχθηκαν από σήμερα δύο νέες μετοχές. Η εταιρεία πληροφορικής Real Consulting και η εταιρεία Phoenix Vega, που είναι το ειδικό όχημα της μεγάλης τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Τρ. Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

CNBC: Το Χρηματιστήριο Αθηνών το πιο πετυχημένο της Ευρώπης το 2019

Το «άλμα» που πραγματοποίησε το ελληνικό Χρηματιστήριο το 2019 έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον με το αμερικανικό δίκτυο CNBC να σημειώνει πως υπήρξε το κορυφαίο σε αποδόσεις στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

Γυρίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο, ακολουθεί το ράλι των αγορών

Η υποχώρηση των φόβων για τη μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί υψηλότερα τα χρηματιστήρια, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ ξεπερνά πάλι τις 890 μονάδες. Ενδιαφέρον για τις τράπεζες, σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες και Coca Cola HBC

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές με Alpha Bank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς να ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη και για Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Mytilineos καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την μετάλλαξη Όμικρον.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παρατεταμένη απουσία επενδυτών στο ΧΑ, μικρές απώλειες χάρις στη Coca Cola HBC

Για τρίτη συνεχή συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά των 50 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν καθαρά οι πτωτικές μετοχές. Στο 0,10% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη με άνοδο 2,38% για την Coca Cola HBC.