ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall street-agores-market-stocks
Φώτο: Shutterstock

Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow Jones για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

Οι μετοχές των «Fab 5» στήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο που δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις απώλειες σε Micron και Intel. Σε ανοδική πορεία μέχρι τέλος του έτους οι «κυκλικές» μετοχές σύμφωνα με την JP Morgan.

Σε νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε ο S&P 500 και ο Dow Jones με τις μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας να επιστρέφουν και πάλι σε θετικό έδαφος μετά την πρόσφατη καθοδική πορεία και να δίνουν ώθηση στην αγορά.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 35.499 μονάδες σημειώνοντας οριακά κέρδη 0,04%, με τον S&P 500 να κλείνει με άνοδο 0,27% στις 4.459 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,35% κλείνοντας στις 14.816 μονάδες.

Στον τεχνολογικό κλάδο, οι μετοχές των κολοσσών κατάφεραν να στηρίξουν τους βασικούς δείκτες που δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από την πτωτική πορεία των Micron και Intel. Η μετοχή της Facebook έκλεισε με κέρδη 0,73%, της Alphabet κέρδισε 0,65% με την Apple να ενισχύεται κατά 2,08% ενώ η Amazon σημείωσε άνοδο 0,32%.

Οι μετοχές των Micron και Intel έκλεισαν με πτώση 6,37% και 1,13% αντίστοιχα, και ήταν βαρίδι για τον δείκτη ημιαγωγών μετά τις επιφυλακτικές προβλέψεις της Morgan Stanley για τις προοπτικές του κλάδου εξαιτίας των ανησυχιών πως θα υπάρξουν ελλείψεις. Η Morgan Stanley υποβάθμισε την μετοχή της Micron σε «equal» από «overweight» και κατέβασε την τιμή στόχο της μετοχή από τα 105 δολάρια στα 75.

Ωστόσο η άνοδος των μετοχών των «Fab 5» έφερε ρευστοποιήσεις στις κυκλικές μετοχές με τον ενεργειακό κλάδο και την βιομηχανία να κλείνουν στα κόκκινα. Ο ενεργειακός κλάδος ήταν από τους μεγάλους χαμένους της συνεδρίασης, καθώς παραμένουν υπό πίεση οι τιμές του «μαύρου χρυσού» με τον Λευκό Οίκο να καλεί τις χώρες του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή ώστε να υποστηριχθεί η παγκόσμια ανάκαμψη.

Ωστόσο βραχυπρόθεσμη αναμένεται να είναι η πτώση των κυκλικών μετοχών με τους αναλυτές της Wall Street να αναφέρουν πως αναμένονται κέρδη. «Θεωρούμε πως τα επιτόκια των ομολόγων και οι κυκλικές μετοχές έπιασαν πάτο την περασμένη εβδομάδακαι πλέον βρίσκονται σε ανοδική τροχιά μέχρι το τέλος του έτους» αναφέρει ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JP Morgan.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο δείκτη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ξεπέρασε τις προβλέψεις καθώς σημείωσε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι 7,3%. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

Παράλληλα, σε μια ακόμα ένδειξη ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Αυγούστου έφθασαν τις 375.000, και ήταν μειωμένες κατά 12.000 σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Bumble παρά το γεγονός ότι κατέγραψε απώλειες που ξεπέρασαν τις προβλέψεις στο τρίμηνο, οι θετικές προοπτικές της για το τρίτο τρίμηνο έφεραν την μετοχή της κατά 6,54% υψηλότερα. Η μετοχή της Palantir Technologies σημείωσε άλμα 11,36% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με «σβηστές μηχανές» έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου κατάφεραν να επισκιάσουν τις ανησυχίες για την πτώση του καταναλωτικού κλίματος και να φέρουν οριακά κέρδη για την Wall Street που συνέχισε να κινείται σε ανοδική τροχιά.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για τον πληθωρισμό ανέβασαν σε ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Οι θετικές εξελίξεις για τον πληθωρισμό και η ψήφιση του νομοσχεδίου ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων του Τζό Μπάιντεν από την Γερουσία έδωσαν ώθηση στις μετοχές καθώς εντείνεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.