ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με «σβηστές μηχανές» έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου κατάφεραν να επισκιάσουν τις ανησυχίες για την πτώση του καταναλωτικού κλίματος και να φέρουν οριακά κέρδη για την Wall Street που συνέχισε να κινείται σε ανοδική τροχιά.

Με «σβηστές» τις μηχανές κατάφεραν Dow Jones και S&P 500 να κλείσουν και πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που είναι στην πλειοψηφία τους θετικά αλλά και τις ενδείξεις πως η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» επιβαρύνει την οικονομία και το καταναλωτικό κλίμα.

Ο Dow Jones που ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και στις 35.610 μονάδες. έκλεισε με οριακά κέρδη 0,04% στις 35.515 μονάδες, και ο S&P 500 σημείωσε μικρή άνοδο 0,18% κλείνοντας στις 4.468 μονάδες, ενώ και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο τέλος οριακά υψηλότερα κατά 0,04% στις 14.822 μονάδες.

Την έβδομη μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας του κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ που τον Αύγουστο είχε σημαντική επιδείνωση καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» έχει περιορίσει την αισιοδοξία για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε  από τις 81,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, στις 70,2 μονάδες τον Αύγουστο, ανατρέποντας πλήρως τις προσδοκίες των αναλυτών που προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα βελτιωθεί οριακά στις 81,3 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο οίκος Jefferies σε σημείωμα του, η υπόσχεση των εμβολίων και η επιστροφή σε κάτι που θα θυμίζει κανονικότητα έχει αντικατασταθεί πλέον από ανησυχίες για τον φόβο να αρρωστήσει κάποιος, για τις μάσκες και τα μέτρα απόστασης και να επανέλθει η κατάσταση που υπήρχε στην πανδημία. Η ανησυχία των καταναλωτών επηρέασε τις κυκλικές μετοχές και προκάλεσε απώλειες άνω του 1% για τις μετοχές των JP Morgan, Goldman Sachs και Bank of America.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να πιστεύουν πως η ευρύτερη αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα με τις κυκλικές μετοχές να ενισχύονται καθώς η οικονομία συνεχίζει να επιστρέφει από την πανδημία. «Περιμένουμε να ανέβει η αγορά μέχρι τέλος του έτους και να οδηγηθεί εκεί κυρίως των κυκλικών μετοχών» σημείωσε ο Μαικλ Σκιλμαν, διευθύνων σύμβουλος της Faith Investor Services και πρόσθεσε πως «ο S&P 500 είχε μια δυνατή περίοδο κερδών στο δεύτερο τρίμηνο, το καταναλωτικό συναίσθημα είναι δυνατό και μερικοί από τους περισσότερους κυκλικούς τομείς της οικονομίας έχουν ήδη βρεθεί σε ανοδική τροχιά μετά την απογοητευτική περυσινή χρονιά».

Ωστόσο η ευρύτερη αγορά βρήκε στήριξη από την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών και τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, συμπεριλαμβανομένου και της Disney. Η μετοχή της Disney ενισχύθηκε κατά 0,99% μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για ισχυρότερες  πωλήσεις και υψηλότερα κέρδη από τα προ πανδημίας επίπεδα στο γ' οικονομικό τρίμηνο με καθαρά κέρδη ύψους 918 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,61 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Μετά την προσαρμογή για τα έξοδα αναδιάρθρωσης, τις αποσβέσεις και άλλες επιδράσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα βελτιώθηκαν σε 17,02 δισ. δολάρια από 11,78 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 55 σεντς ανά μετοχή για έσοδα 16,8 δισ. δολαρίων.

Επίσης οι συνδρομητές της Disney+ αυξήθηκαν στα 116 εκατομμύρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 115,2 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέλος του τριμήνου, σύμφωνα με την FactSet. Ο τομέας streaming, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης διεθνή προϊόντα, συγκέντρωσε έσοδα 4,26 δισ. δολάρια, έναντι των προβλέψεων για 4,27 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο.

Ορισμένοι αναλυτές βλέπουν πως στο τελευταίο τρίμηνο τα μεγέθη της Disney θα δεχθούν πίεση καθώς υπάρξει έλλειψη περιεχομένου που θα μπορούσε να φέρει περισσότερους συνδρομητές, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές καθώς θα λειτουργούν πλήρως τα θεματικά πάρκα.

Η μετοχή της Rocket σημείωσε άνοδο 10,67% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν πέτυχε τις προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο όμως οι προοπτικές για το τρίτο τρίμηνο κατάφεραν να επισκιάσουν τα αδύναμα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street με ισχυρές επιδόσεις από την ενέργεια

Παρά την υποχώρηση των περισσότερων κολοσσών της τεχνολογίας, ο Nasdaq είχε σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο. Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου κρατούν σε ανοδική πορεία τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Dow Jones για τρίτη συνεχή συνεδρίαση

Οι μετοχές των «Fab 5» στήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο που δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις απώλειες σε Micron και Intel. Σε ανοδική πορεία μέχρι τέλος του έτους οι «κυκλικές» μετοχές σύμφωνα με την JP Morgan.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα για τον πληθωρισμό ανέβασαν σε ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Οι θετικές εξελίξεις για τον πληθωρισμό και η ψήφιση του νομοσχεδίου ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων του Τζό Μπάιντεν από την Γερουσία έδωσαν ώθηση στις μετοχές καθώς εντείνεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για την ανάπτυξη έφεραν πτώση στη Wall Street

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει την οικονομική πολιτική της μέχρι το 2023 η Fed και να περιορίσει τις αγορές ομολόγων από το φθινόπωρο. Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.