ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dollario, Dollar, Synalagma, Forex, wall street
Φωτο: Shutterstock

Κοντά στα ιστορικά υψηλά η Wall Street με ώθηση από την κατανάλωση

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις παρά την έξαρση του πληθωρισμού, βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα από τους ομίλους Home Depot και Walmart.

Κοντά σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν σήμερα ο S&P 500 και ο Nasdaq, με τη στήριξη των μετοχών καταναλωτικών ειδών, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εξέλιξη της κατανάλωσης στις ΗΠΑ. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4.700,90 μονάδες, λίγο πριν από το ιστορικό υψηλό των 4.701,70 μονάδων. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,15% ή 55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,76%.

Το Home Depot σημείωσε άνοδο άνω του 5%, υποστηρίζοντας την άνοδο του ευρύτερου κλάδου λιανικής, αφού η εταιρεία εμπορίας οικιακών προϊόντων ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Το Home Depot παρουσίασε βελτίωση τόσο σε ό,τι αφορά στον τζίρο όσο και στα κέρδη, με τις συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων στις ΗΠΑ να αυξάνονται κατά 5,5% πάνω από τις προσδοκίες για 0,9%.

Η Walmart αύξησε την καθοδήγηση των κερδών της για ολόκληρο το έτος και ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν 2%. Η Lowe's και η Target Corporation κινήθηκαν επίσης ανοδικά εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Το κλίμα για τις μετοχές λιανικής υποστηρίχθηκε επίσης από ενδείξεις ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν ακόμη και όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,7% τον περασμένο μήνα, πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για άνοδο 1,4%. «Παρά την άνοδο των τιμών και την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι οι καταναλωτές αποσύρονται», δήλωσε αναλυτής.

Η τεχνολογία υποστηρίχθηκε επίσης από την ευρύτερη αγορά, καθώς οι μετοχές τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των Qualcomm και Advanced Micro Devices Inc, συγκέντρωσαν κέρδη. Η Qualcomm εκτινάχθηκε περισσότερο από 7%, αφού κέρδισε μια νέα συμφωνία για προμήθεια τσιπ Snapdragon στην BMW για τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ενέργεια ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων τομέων την ημέρα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να ανεβαίνουν υψηλότερα, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι οι νέοι περιορισμοί κατά της Covid-19 στην Ευρώπη θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Η ενέργεια έχει αυξηθεί περίπου 54% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, αλλά ορισμένοι στη Wall Street προτείνουν ότι ίσως είναι καιρός να ρευστοποιηθούν κέρδη στον κλάδο. «Ενώ ο ενεργειακός τομέας θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει καλές επιδόσεις το 2022, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να ρευστοποιηθούν κέρδη», ανέφερε η Wells Fargo χθες.

Η Tesla σημείωσε άνοδο άνω του 4% αγνοώντας τη JPMorgan, η οποία έγινε γνωστό ότι έχει μηνύσει την αυτοκινητοβιομηχανία, ζητώντας 162 εκατ. δολ. μετά από τις έντονες κινήσεις στην τιμή της μετοχής της εταιρείας ύστερα από το tweet του ιδρυτή Elon Musk το 2018 που απειλούσε να αποσυρθεί η εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Ο όμιλος Lucid επιβεβαίωσε την καθοδήγηση παραγωγής του 2022 και ανέφερε περισσότερες από 17.000 κρατήσεις για το ηλεκτρικό του όχημα μετά από τις 13.000 κρατήσεις το προηγούμενο τρίμηνο. Οι μετοχές του έκαναν άλμα σχεδόν 24%.

Σε άλλες ειδήσεις, η Robinhood Markets υποχώρησε περισσότερο από 3%, διευρύνοντας τις πρόσφατες απώλειές της, αφού η Atlantic Equities υποβάθμισε την επενδυτική σύσταση για τη μετοχή σε ουδέτερη, επικαλούμενη έλλειψη καταλυτών για τη μετοχή τους επόμενους μήνες.

Η Pfizer Inc έκλεισε σταθερή, αφού ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει άδεια για έκτακτη χρήση του αντιικού της χαπιού κατά της Covid-19 από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αλλά και ότι θα παραχωρήσει άδεια για παραγωγή γενόσημων εμβολίων Covid.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Νέα υποχώρηση της Wall Street, οδεύει προς την όγδοη εβδομάδα πτώσης

Η πίεση στην τεχνολογία σταμάτησε την ανοδική αντίδραση της αγοράς και ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,75%, ενώ ο S&P 500 έχει απώλειες 18% από το υψηλό έτους και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το bear market.
Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.