ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Τράπεζες και ενέργεια έγιναν «βαρίδια» στη συνεδρίαση της Wall Street

Πτώση του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων έπληξαν τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών και των τραπεζών, ενώ καταναλωτικά αγαθά και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες αποτέλεσαν «αντίβαρα».

πτώση έκλεισε σήμερα ο S&P 500, καθώς δέχθηκαν πιέσεις οι κυκλικές μετοχές και κυρίως οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού τομέα και της ενέργειας. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,26%, ο Dow Jones έχασε 0,58% ή 160 μονάδες και ο Nasdaq είχε απώλειες 0,33%.

Η ενέργεια συνέχισε την κακή πορεία αυτής της εβδομάδας, υποχωρώντας περισσότερο από 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου πιέστηκαν από τα στοιχεία που δείχνουν ότι διατέθηκαν στην αγορά 3,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ. Σε ένα περαιτέρω χτύπημα στις τιμές του πετρελαίου, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε για παύση της ανόδου λόγω της αύξησης της προσφοράς. Οι Valero Energy, APA και Phillips 66 οδήγησαν τον ενεργειακό κλάδο χαμηλότερα.

Τα χρηματοοικονομικά μειώθηκαν περίπου 1%, καθώς οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω κάμψης των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέοι περιορισμοί του Covid-19 στην Ευρώπη στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η Goldman Sachs, η State Street και η Morgan Stanley, ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, με την τελευταία να υποχωρεί περισσότερο από 3%. Τα χρηματοοικονομικά και η ενέργεια είναι οι τομείς με τις κορυφαίες επιδόσεις για το έτος, σημειώνοντας αύξηση περίπου 34% και 45%, αντίστοιχα.

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, υπήρξαν θετικά νέα για τις θεραπείες για τον Covid-19. Η Moderna υπέβαλε την αίτησή της στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την έγκριση των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων για όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι μετοχές της έκλεισαν την ημέρα με άνοδο άνω του 4%.

Ο κλάδος των καταναλωτικών αγαθών, εν τω μεταξύ, διεύρυνε τα κέρδη που είχε καταγράψει χθες, παρά το γεγονός ότι η πτώση της Target επιβάρυνε τον κλάδο λιανικού εμπορίου. Η Target έχασε περισσότερο από 4%, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα αντισταθμίστηκαν από τις ανησυχίες για τις μελλοντικές πιέσεις, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιν Κόρνελ δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απίθανο να μεταφέρει το αυξανόμενο κόστος στους καταναλωτές.

H Lowe's έκλεισε οριακά υψηλότερα, αφού αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν θετικά τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και τα κέρδη.

Η TJX Inc εν τω μεταξύ, έδωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street καθώς οι πωλήσεις στα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 14%, πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο 3%. Οι μετοχές της εκτινάχθηκαν.

Η Visa, μετοχή με σημαντική συμμετοχή στον Dow, υποχώρησε σχεδόν 5%, αφού η Amazon δήλωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές που πραγματοποιούνται με πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι απώλειες στην ευρύτερη αγορά διατηρήθηκαν επίσης υπό έλεγχο λόγω της συνεχιζόμενης καλής επίδοσης των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Η Amazon, η Microsoft, η Alphabet και η Apple έκλεισαν υψηλότερα και μόνο η Meta (Facebook) υποχώρησε. Η Apple ξεχώρισε και έκλεισε με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, καθώς η μείωση των χρόνων παράδοσης υποδηλώνει ελάφρυνση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας για τον τεχνολογικό γίγαντα. «Αυτό που εκτιμούμε με βάση τα δεδομένα είναι ότι η προσφορά της Apple φθάνει σταδιακά στη ζήτηση τόσο για iPhone όσο και για Mac σε αυτό το σημείο του κύκλου», ανέφερε η Goldman Sachs.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

Έρευνα UBS: Οι μεγάλοι επενδυτές φοβούνται ψηλό πληθωρισμό για 12 μήνες

Το 92% των επενδυτών αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί εξαιτίας του πολέμου, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα διαρκέσει για διάστημα άνω των 12 μηνών.