ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Άνοδος για το Χρηματιστήριο με ώθηση από τις μετοχές Alpha Bank και ΟΤΕ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τίτλο της Alpha Bank, ενώ κοντά στο 1% κινείται η μετοχή του ΟΤΕ. Αυξημένη η αξία των συναλλαγών χάρη και σε πακέτο άνω των 4,5 εκατ. στην Εθνική Τράπεζα.

Η πολύ καλή  πορεία των μετοχών του ΟΤΕ και της Alpha Bank οδηγεί τον Γενικό Δείκτη άνω των 896 μονάδων, με αυξημένο, για τα δεδομένα του ΧΑ, τζίρο χάρη σε πακέτο της Εθνικής Τράπεζας. Την ίδια ώρα ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,17%. 

Στις 11:31 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,42% στις 896,61 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 10,21 εκατ. ευρώ, με στήριξη από ένα πακέτο της Εθνικής Τράπεζας η αξία του οποίου ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ. Επικράτηση των ανοδικών μετοχών οι οποίες φθάνουν στις 44 έναντι 26 που κινούνται πτωτικά. Κέρδη 0,44% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να παραμένει αμετάβλητος. 

Στο 0,55% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, χάρη στην πολύ καλή πορεία της μετοχής της Alpha Bank η οποία ενισχύεται 1,27%, ενώ 1,20% υψηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς, με τη Eurobank να έχει κέρδη 0,41%, ενώ αντίθετα πτώση 0,70% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα, ενώ στο +2,19% βρίσκεται η μετοχή της Attica Bank, η οποία συνεχίζει να εμφανίζει καλή πορεία μετά και τη θετική εξέλιξη με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ τα κέρδη της οποίας φθάνουν στο 0,98%, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζει ο τίτλο της Motor Oil. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις εμφανίζει η μετοχή της Aegean Airlines η οποία υποχωρεί 1,38%. 

Όπως έχουν δείξει οι περισσότερες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτά που λείπει από την εγχώρια αγορά είναι το «φρέσκο» χρήμα, καθώς ακόμη και οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται όχι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της. Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν  για τις εισροές και εκροές στα αμοιβαία κεφάλαια σκιαγραφούν αυτό το ιδιότυπο... capital drain. Σχεδόν τα μισά κεφάλαια που εισήλθαν σε αμοιβαία κατευθύνθηκαν σε δύο κατηγορίες μέχρι πρότινος «εξωτικών» προϊόντων, fund of funds, τα οποία επενδύουν σε ξένες αγορές έμμεσα, δηλαδή αγοράζοντας μερίδια άλλων αμοιβαίων κεφαλαίων, ενώ μόνο το... 1/20 των συνολικών κεφαλαίων που εισέρρευσαν κατευθύνθηκαν σε μερίδια μετοχικών αμοιβαίων Ελλάδας, που τοποθετούνται σε ελληνικές μετοχές.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,83%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,65%). Αντιθέτως, μικρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,18%) και των Τροφίμων (-0,03%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +5,75% και Τεχνική Ολυμπιακή +2,95%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -4,00% και Βιοκαρπέτ -2,68%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο με αιχμή τις τράπεζες

Σχεδόν στο 3% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, ενώ ξεπερνά το 2% η πτώση ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola HBC. Αντιστέκονται στην πίεση ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Titan και Viohalco. Αρνητικά πρόσημα και στις αγορές της Ευρώπης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, παραμένει αρνητικό το διεθνές κλίμα

Θετική η εικόνα για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές αλλά και για ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να προσπαθεί να διατηρήσει τη θετική πορεία. Ράλι με κέρδη άνω του 5% για Intrakat.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Καλύφθηκε το χαμένο έδαφος στο ΧΑ με ώθηση από τις αλλαγές στον MSCI

Όλες οι εβδομαδιαίες απώλειες του Γενικού Δείκτη καλύφθηκαν με τη δυναμική αντίδραση (+2,43%) στη σημερινή συνεδρίαση. Τη σκυτάλη ανόδου από την Εθνική πήραν Eurobank και Πειραιώς. Ισχυρή άνοδος Coca Cola, Mytilineos, Jumbo.