ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της στον απόηχο των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2021.

Συγκεκριμένα, ο αμερικάνικος οίκος αξιολογεί θετικά τις προοπτικές που ανοίγονται για την τράπεζα για τη νέα χρονιά, καθορίζοντας την τιμή-στόχο στα 1,60 ευρώ από 1,50 ευρώ προηγουμένως, με upside της τάξεως του 53,8%, το υψηλότερο ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, δίνοντας παράλληλα σύσταση «overweight».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan, οι ευοίωνες εκτιμήσεις τους για την Alpha Βank στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αποτιμά θετικά το ισχυρό κεφαλαιακό προφίλ της Alpha Bank, σημαντικά υψηλότερο από τις κανονιστικές απαιτήσεις, την ήδη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού της προς μονοψήφιο ποσοστό δείκτη ΜΕΑ στις αρχές του 2022, τον αυξανόμενο ρυθμό πιστωτικής της επέκτασης με πρόβλεψη για νέες εκταμιεύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024, τα μέτρα ενίσχυσης της αποδοτικότητάς της με περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς και τις πρωτοβουλίες για επέκταση της δραστηριότητάς της στη Ρουμανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.