ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
jpmorgan
Πηγή: Shutterstock.

Στα 1,4 ευρώ η τιμή - στόχος για την Alpha Bank από την JP Morgan

Σε έκθεσή του ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος αναφέρει ότι η μετοχή της Alpha Bank έχει περιθώριο ανόδου 62% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημαντική είναι η δυναμική του εγχώριου τραπεζικού κλάδου με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να διαθέτουν σημαντικά περιθώρια ανόδου, σύμφωνα με τη JP Morgan σε έκθεσή της για τις τράπεζες Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA).

Ο αμερικανικός όμιλος αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες υπογραμμίζει ότι «είναι εκ των φθηνότερων μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής». 

Ειδικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank, οι αναλυτές του οίκου δίνουν τιμή - στόχο σε 1,4 ευρώ και σύσταση overweight με περιθώριο ανόδου 62%. Επιπλέον, από τη σχέση της τιμής της μετοχής με τα προβλεπόμενα κέρδη, φαίνεται ότι η μετοχή της Alpha Bank είναι η δεύτερη φθηνότερη στην εξεταζόμενη γεωγραφική περιοχή, με το P/E μονοψήφιο <5x, ενώ το P/TBV διαμορφώνεται σε 0.3x.

Αναφορικά με τη μερισματική απόδοση, ο οίκος προβλέπει για την Alpha Bank την υψηλότερη διανομή κερδών, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, της τάξης του 3,9%, αρχής γενομένης από το 2023 και 4.6% για το 2024. Επίσης, ο αμερικάνικος επενδυτικός οίκος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει σε πλατφόρμες τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. «Οι ελληνικές τράπεζες ξεχώρισαν, επιχειρώντας στροφή σε κανάλια κινητής τηλεφωνία, με τις λήψεις (downloads) των αντίστοιχων εφαρμογών να είναι δύο φορές υψηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία», επισημαίνει η JP Morgan.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή έκθεση της JP Morgan έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη ανάλυση της Deutsche Bank για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με ιδιαίτερα ευοίωνες εκτιμήσεις για τη μετοχή της Alpha Bank, με τιμή - στόχο στα 1,55 ευρώ, σύσταση buy και περιθώριο ανόδου στο 87%, το μεγαλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με το σκεπτικό ότι «η μετοχή της Alpha Bank δείχνει να είναι η πιο ισορροπημένη βάσει της αναλογίας κινδύνου - απόδοσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνει την τιμή - στόχο για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,6 ευρώ η JP Morgan

Οι ευοίωνες εκτιμήσεις για την τράπεζα στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.