ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χαμηλότερα οδήγησε τους δείκτες στη Wall η υποχώρηση της τεχνολογίας

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Fed για πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων, οι μετοχές τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν σημαντικά και ο Nasdaq έχασε 2,47%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,87%.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Ο S&P 500 υποχώρησε την Πέμπτη, καθώς η σοβαρή πτώση των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης αντιστάθμισε την άνοδο των μετοχών κυκλικών κλάδων, μία ημέρα αφότου η Federal Reserve παρουσίασε ένα σχέδιο για την επιτάχυνση της μείωσης των αγορών ομολόγων και την έναρξη αύξησης των επιτοκίων το επόμενο έτος. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,87%, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,08% και ο Nasdaq υποχώρησε 2,47%.

Η Apple σημείωσε πτώση άνω του 3% οδηγώντας την κατρακύλα στη μεγάλη τεχνολογία, καθώς η Alphabet, η Microsoft και η Facebook έκλεισαν επίσης την ημέρα με αρνητικό πρόσημο. Η Adobe Systems ήταν επίσης ένας μεγάλος χαμένος της ημέρας, σημειώνοντας πτώση άνω του 10%, καθώς το οικονομικό έτος 2022 της εταιρείας κατασκευής λογισμικού υπολείπεται των εκτιμήσεων της Wall Street.

Το sell off στους κλάδους της ανάπτυξης όπως η τεχνολογία έρχεται μια ημέρα αφότου η Federal Reserve δήλωσε ότι θα διπλασιάσει τον ρυθμό της μείωσης του μηνιαίου ομολόγου της στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα και προέβλεψε έως και τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το επόμενο έτος και το 2023.

Εν τω μεταξύ, ο τομέας των χρηματοοικονομικών σημείωσε κέρδη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων πρόκειται να ενισχυθούν μετά την ελαφρώς πιο επιθετική από την αναμενόμενη πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων που καθόρισε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ την Τετάρτη. Η Wells Fargo, η Bank of New York Mellon και η Charles Schwab ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους, καθώς το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο των τραπεζών θα επωφεληθεί από την αύξηση των επιτοκίων.

Άλλοι τομείς αξίας της αγοράς, που τείνουν να κινούνται παράλληλα με την οικονομία, όπως τα υλικά και η ενέργεια, επίσης κινήθηκαν ανοδικά. Η ενέργεια αυξήθηκε σχεδόν κατά 1%, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. «Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε σημαντική μείωση στα αποθέματα αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, με το αργό πετρέλαιο να έχει την πιο έντονη μείωση των αποθεμάτων του από τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η Commerzbank.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Johnson & Johnson έκλεισε την ημέρα με άνοδο περισσότερο του 1%, παρά το γεγονός ότι μια συμβουλευτική επιτροπή για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ψήφισε ομόφωνα να προτείνουν εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna έναντι του εμβολίου Johnson & Johnson.

Σε άλλες ειδήσεις, η Delta Air Lines προέβλεψε κέρδη 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, υποστηριζόμενα από την ισχυρή ζήτηση για διακοπές και την αύξηση των ναύλων το τέταρτο τρίμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Νέα υποχώρηση της Wall Street, οδεύει προς την όγδοη εβδομάδα πτώσης

Η πίεση στην τεχνολογία σταμάτησε την ανοδική αντίδραση της αγοράς και ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,75%, ενώ ο S&P 500 έχει απώλειες 18% από το υψηλό έτους και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το bear market.
Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.