ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Ισχυρή ώθηση στη Wall Street έδωσαν οι νέες δηλώσεις του Τζ. Πάουελ

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για τη νομισματική πολιτική η τοποθέτηση του διοικητή της Fed. Επάνοδος των επενδυτών στις τεχνολογικές μετοχές και κέρδη σχεδόν 1% για τον S&P 500 και 1,41% για τον Nasdaq.

Με θετικό πρόσημο έληξε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street. Ο S&P 500 ανέβηκε, καθώς η τεχνολογία συνέχισε την ανάκαμψή της, αφού οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τις λιγότερο επιθετικές από τις αναμενόμενες δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, που περιόρισαν τους φόβους για επιθετική πολιτική της Fed. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,92%, ο Dow Jones κέρδισε 0,51% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,41%.

Ο Πάουελ επιβεβαίωσε ότι η Fed σκοπεύει να ξεκινήσει την ομαλοποίηση της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των αγορών ομολόγων και της αύξησης των επιτοκίων μέσα στο 2022. «Θα περίμενα ότι φέτος το 2022 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα κάνουμε βήματα προς την εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής», είπε ο Πάουελ. «Αυτό θα συνεπαγόταν τερματισμό αγορών περιουσιακών στοιχείων τον Μάρτιο και αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του έτους», πρόσθεσε.

Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, που είχαν επηρεάσει τους αναπτυξιακούς τομείς της αγοράς, όπως η τεχνολογία, πήραν μια ανάσα, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη της τεχνολογίας και ωθώντας την ευρύτερη αγορά ψηλότερα. Meta Platforms, παλαιότερα γνωστή ως Facebook, Amazon, AppleMicrosoft και Alphabet, που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του S&P 500, κινήθηκαν όλες ανοδικά.

Η πρόσφατη υποχώρηση στην τεχνολογία συνδέθηκε με «με τον φόβο να είναι πιο επιθετική στις πολιτικές της στο μέλλον η Fed, αλλά ο Πάουελ ηρέμησε τις αγορές με τις δηλώσεις του», δήλωσε ο Ντάρεν Σουρίνγκα, διευθύνων σύμβουλος της ASYMmetric ETFs.

Οι ημιαγωγοί συνέχισαν να μειώνουν τις πρόσφατες απώλειες, σχεδόν 2%, μετά από το άλμα 5% στην Advanced Micro Devices αφού η KeyBanc αναβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της σε overweight, επικαλούμενη την ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων cloud το 2022.

Η ενέργεια ήταν επίσης μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα λόγω των προσδοκιών ότι ο αντίκτυπος της Όμικρον στη ζήτηση μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρός όσο αρχικά φοβόταν η αγορά. Η Occidental Petroleum, η Hess και η APA οδήγησαν τον ενεργειακό κλάδο να κινηθεί υψηλότερα, με την τελευταίο να σημειώνει άνοδο άνω του 8%.

Σε μια πιθανή ένδειξη ανανεωμένης όρεξης για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αμυντικές γωνίες της αγοράς, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα βασικά καταναλωτικά είδη σημείωσαν πτώση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν πτόησε τη Wall το ρεκόρ πληθωρισμού, ενισχύθηκε ο τομέας τεχνολογίας

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982 ανέβηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, αλλά κινήθηκε στα όρια των προβλέψεων των αναλυτών. Πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, ενισχυμένες οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

Κάλυψαν τις αρχικές τους απώλειες οι βασικοί δείκτες της Wall Street

Παρά τις νέες προβλέψεις για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022, οι τεχνολογικές μετοχές έκλεισαν με οριακή άνοδο, ενώ υποχωρούσαν έως και κατά 2,7% στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.