ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διατηρεί την επαφή με τις 950 μονάδες ο ΓΔ παρά τις πιέσεις σε blue chips

Οι σημαντικές απώλειες για δεικτοβαρείς τίτλους όπως αυτός της Coca-Cola HBC οδηγεί χαμηλότερα την αγορά, η οποία, όμως, ακολουθεί πορεία ελαφρώς καλύτερη από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Διατηρούνται οι πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, πάντως, ακολουθεί πορεία ελαφρώς καλύτερη από τις διεθνείς αγορές, όπου ο Stoxx 600 υποχωρεί άνω του 1%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι πτώση για τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη, με τον Nasdaq να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να αποδυανμώνεται 1,66%. 

Στις 15:34 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί -0,99% στις 946,95 μονάδες, με το ενδοσυνεδριακό χαμηλό του να είναι στις 942,66 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 46,26 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι πτωτικές μετοχές που φθάνουν στις 77 έναντι 33 που εμφανίζουν κέρδη. Απώλειες -1,01% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται -1,28%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τη σημερινή του πτώση συνεχίζει να έχει, από την αρχή του έτους, εικόνα καλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί σε αυτό το διάστημα 1,66%, ενώ ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη που αγγίζουν το 6%, ενώ έχει συμπληρώσει αρκετές ανοδικές συνεδρίασεις, με σημαντική ενίσχυση των αποτιμήσεων, γεγονός το οποίο δικαιολογεί και τη διάθεση ορισμένων επενδυτών να προχωρήσουν σε κατοχύρωση μέρους των κερδών τους. 

«Μαζεύει» την πτώση του ο τραπεζικός δείκτης στο -0,87%, με την Alpha Bank να υποχωρεί -1,40%, τη Eurobank να έχει απώλειες -0,45%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται -0,47% χαμηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται -1,18%. Οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που έχουν ηγηθεί της θετικής πορείας του Χρηματιστηρίου, ενώ στους αισιόδοξους για την πορεία τους συγκαταλέγεται και η Deutsche Bank, η οποία σε σημερινή της έκθεση κάνη λόγω για πλήρη μεταμόρφωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν αυτές των Elvalhalcor (+3,05%), ΕΥΔΑΠ (+1,38%) και Viohalco (+0,52%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι τίτλοι των Lamda Development (-1,95%), Coca Cola HBC (-1,69%), ΔΕΗ (-1,49%) και  ΟΠΑΠ (-1,43%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 3.924.335 και 1.506.820 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 6,273 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 5,038 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,72%) και των Πρώτων Υλών (+1,10%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-2,44%) και των Τροφίμων (-1,58%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Yalco +20,00% και Τρία Άλφα (πο) +20,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -18,55% και Epsilon Net -8,70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας στο ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Ανοδική αντίδραση με κέρδη 1% στη σημερινή συνεδρίαση, μειώθηκαν σε 0,80% οι απώλειες της εβδομάδας. Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες με άνοδο 4,17%, ανοδικά και η Coca Cola HBC, ενώ υποχώρησε σημαντικά η μετοχή του ΟΤΕ.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.