ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dollario, Dollar, Synalagma, Forex, wall street
Φωτο: Shutterstock

Δυναμικό rebound στη Wall Street: Έκλεισαν στο «συν» όλοι οι δείκτες

Επιστροφή των αγοραστών μετά τη μεγάλη αρχική πτώση, ισχυρή ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών. Ο S&P 500 βρέθηκε να χάνει 4% στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά έκλεισε με άνοδο 0,28%. Κέρδη 0,63% για τον Nasdaq.

Με θετικό πρόσημο και διάθεση ολικής επαναφοράς έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street. Ο S&P 500 βρέθηκε να χάνει περίπου 4% στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά κάλυψε όλες τις απώλειες ως τη λήξη της, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να αρχίσουν αγορές μετοχών στα χαμηλά, καθώς ο δείκτης είχε ολοκληρώσει ένα κύκλο διόρθωσης, με απώλειες της τάξεως του 10% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Μια διόρθωση, που ήταν αποτέλεσμα της αναμενόμενης ανακοίνωσης πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής από τη Fed την Τετάρτη. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,28%, ο Dow Jones κέρδισε 0,29% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,63%.

Οι τομείς ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία, οι υπηρεσίες επικοινωνίας και τα καταναλωτικά αγαθά, που είχαν δεχτεί μεγάλη πίεση το προηγούμενο διάστημα, βρήκαν υποστήριξη μετά από μια βουτιά στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές μετά την πτώση των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Η Alphabet, η Microsoft, η Amazon, η Apple και η Meta Platforms έκλεισαν την ημέρα αρκετά μακριά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

Η ανάκαμψη στην ευρύτερη αγορά έρχεται μόλις δύο ημέρες πριν η Federal Reserve προβεί σε ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική, με πολλούς να φοβούνται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κλίνει σε μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική, με ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και συρρίκνωσης του ισολογισμού της. Σήμερα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, αλλά έχουν ενισχυθεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες και ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Η Netflix, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση της από το 2012 την περασμένη εβδομάδα μετά από απογοητευτικές προβλέψεις για συνδρομητές και οικονομικά μεγέθη περιόρισε τις απώλειες σήμερα σε 2,60%. Η Snap, εν τω μεταξύ, αντιστάθμισε κάποιες απώλειες παρά το γεγονός ότι η Wedbush υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ουδέτερη από υπεραπόδοση, επικαλούμενη ανησυχίες για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τον αντίκτυπο των αλλαγών απορρήτου της Apple.

Οι μετοχές κυκλικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών και χρηματοοικονομικών, που ξεκίνησαν δυναμικά τη χρονιά, βρήκαν επίσης στήριξη. Η ενέργεια έκλεισε σχεδόν αμετάβλητα τη μέρα μετά από πτώση 3%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις απώλειες, τη στιγμή που οι αναλυτές συνεχίζουν να τιμολογούν τον κίνδυνο πιθανών διαταραχών του εφοδιασμού εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

«Η περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και η ταραχώδης κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή δικαιολογούν ένα ασφάλιστρο κινδύνου στην τιμή του πετρελαίου επειδή οι εμπλεκόμενες χώρες – Ρωσία και ΗΑΕ – είναι σημαντικά μέλη του ΟΠΕΚ+», ανέφερε η Commerzbank.

Η Kohls σημείωσε άνοδο περισσότερο από 30%, μετά από αναφορές ότι η εταιρεία έχει προσελκύσει προσφορές από δύο ενδιαφερόμενους. Η Peloton Interactive ανέκαμψε από τις βαριές απώλειες της περασμένης εβδομάδας, κλείνοντας με άνοδο σχεδόν 10%, αφού το fund Blackwells Capital προέτρεψε την εταιρεία ειδών ατομικής άσκησης να απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Φόλεϊ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

Έρευνα UBS: Οι μεγάλοι επενδυτές φοβούνται ψηλό πληθωρισμό για 12 μήνες

Το 92% των επενδυτών αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί εξαιτίας του πολέμου, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα διαρκέσει για διάστημα άνω των 12 μηνών.