ΓΔ: 858.34 0.84% Τζίρος: 53.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο με ώθηση από ΟΤΕ και τράπεζες

Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Ελλάκτωρ με απώλειες άνω του 2%, ενώ ξεχωρίζουν ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές, με το ΓΔ να επιστρέφει σε επίπεδα υψηλότερα των 920 μονάδων.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για την εγχώρια αγορά, μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει ελαφρώς υψηλότερα από το επίπεδο των 920 μονάδων και το Χρηματιστήριο Αθηνών να ευθυγραμμίζεται, εκ νέου, με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%. Αντίθετα, όμως, αρκετές ανησυχίες προκαλεί η νέα «βουτιά» στα futures της Wall Street, ενδεικτική της μεγάλης νευρικότητας που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών. 

Στις 11:36 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,66% στις 920,22 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 10,11 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 63 μετοχές, έναντι 13 που εμφανίζουν απώλειες. Κέρδη 0,53% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται άνω του 1%. 

Σε θετική πορεία ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 0,94%, με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 0,53%, τη Eurobank να έχει άνοδο 1,28%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,41% υψηλότερα, ενώ στο +0,57% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ανοδικά οι μετοχές των ΟΤΕ (+0,99%), ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Mytilineos, ElvalHalcor και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις με απώλειες άνω του 2% σημειώνει ο τίτλος της Ελλάκτωρ

Η χθεσινή συνεδρίαση έφερε αρκετά πίσω το ΧΑ με τα κέρδη του από την αρχή του έτους να περιορίζονται στο 2,41% και τον Γενικό Δείκτη να έχει φθάσει σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα. Μέσα σε ένα διήμερο, το Χ.Α. απώλεσε το 4,47% της αξίας του σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, με αποτέλεσμα τα κέρδη από την αρχή του έτους να έχουν περιοριστεί στο +2,41%. Συνολικά, η ελληνική αγορά έχασε πάνω από 5 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση το διήμερο της έντονης πτώσης. Πάντως, ο τραπεζικός δείκτης παρά το -5,40% των δύο τελευταίων συνεδριάσεων κρατά κέρδη 9,13% από την αρχή του έτους, δείχνοντας ότι υπήρχε «μαγιά» βραχυχρόνιων υπεραποδόσεων που δε θα μπορούσαν να κρατηθούν ανέπαφες σε τέτοιο κλίμα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, «τρέχουν» οι μετοχές στην Ευρώπη

Άνοδος έως 2% στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ξεπερνούν το 1% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός κλάδος και η Coca Cola HBC υποστηρίζουν τον Δείκτη, ενώ πιέζεται από την πτώση ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενο κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, διασώθηκαν οι 850 μονάδες

Η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% συγκράτησε την πτώση του Γενικού Δείκτη, ενώ έκλεισαν με απώλειες 98 μετοχές και έχασε πάνω από 4% ο τραπεζικός δείκτης. Ανησυχία στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο: «Βουτιά» τραπεζών, αντίσταση ΟΤΕ

Διεθνής στροφή προς την ασφάλεια των μετρητών και των κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Πάνω από 5% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη, αντίθετα στο ρεύμα ο ΟΤΕ με κέρδη 3%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Κοκκίνισε» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο, σε νέα «βουτιά» η Ευρώπη

Γενικεύονται οι φόβοι ότι ο πληθωρισμός προκαλεί σοβαρά πλήγματα στην εταιρική κερδοφορία. Ξεπερνούν το 2% οι απώλειες στην Αθήνα, στις τράπεζες οι ισχυρότερες πιέσεις. Σε υποχώρηση οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες.