ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Wall Street, Metoxes
Φωτό: Unsplash

Έντονη νευρικότητα στη Wall Street, με απώλειες έκλεισε ο S&P 500

Παρά την ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη, οι δείκτες δεν κατάφεραν να καλύψουν την αρχική πτώση, καθώς διατηρήθηκε η ισχυρή πίεση στις τεχνολογικές μετοχές. Τράπεζες και ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, μία ημέρα πριν τις ανακοινώσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική. Ο S&P 500 υποχώρησε τελικά, λόγω της ισχυρής πίεσης στις τεχνολογικές μετοχές, παρά την προσπάθεια που έκανε ενδοσυνεδριακά να καλύψει τις μεγάλες αρχικές απώλειες, που έφταναν το 2,4%. Ο S&P 500 έκλεισε 1,22% χαμηλότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση 0,19%, αφού υποχώρησε περίπου 800 μονάδες εντός της ημέρας, ενώ ο Nasdaq είχε τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 2,28%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισε τη διήμερη συνεδρίασή της σήμερα. Ενώ η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς σε αναμονή, οι επενδυτές περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ανακαλύψουν εάν δικαιολογείται η πρόσφατη τιμολόγηση μιας πιο επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν «εάν ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του πληθωρισμού ως αυξημένο και κάθε είδους αναφορά σχετικά με την πρόωρη λήξη της μείωσης αγοράς ομολόγων», δήλωσε ο Τζον Λουκ Τάινερ, διευθυντής επενδύσεων στην Aptus Capital Advisors. Εάν η Fed υπαινιχθεί «ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο για το πώς θα χρησιμοποιήσει τον ισολογισμό της για να μειώσει το διευκολυντικό χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής, αυτό θα έχει τεράστια σημασία», προσθέτει.

Εν αναμονή ενός επιθετικού τόνου για την πολιτική της Fed, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ήταν σε άνοδο, με την απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ να φλερτάρει για λίγο με το 1,8%, ενισχύοντας τους ευαίσθητους στα επιτόκια τομείς όπως οι τράπεζες.

Η Zions, η Discover Financial Services και η American Express κινήθηκαν ανοδικά, με την τελευταία να λαμβάνει πρόσθετη ώθηση μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και τα κέρδη. Η American Express ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη 2,18 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 12,15 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 1,87 δολ. ανά μετοχή και 11,5 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Η ενέργεια, ωστόσο, είχε εξαιρετική απόδοση με άνοδο άνω του 3%, υποστηριζόμενη από φόβους για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα κέρδη στις μετοχές κυκλικών κλάδων, όπως η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά, έρχονται σε αντίθεση με τις απώλειες σε αναπτυξιακούς τομείς όπως η τεχνολογία, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν την τάση τους χαμηλότερα σε ένα περιβάλλον ανοδικών επιτοκίων.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει ανάπαυλα για τους «μεγάλους παίκτες» της τεχνολογίας που διαθέτουν ισχυρά κέρδη και ισχυρούς ισολογισμούς. «Η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να επηρεάσει μια εταιρεία που δεν έχει κέρδη, αλλά για εταιρείες όπως η Microsoft ή η Apple και άλλους μεγάλους παίκτες, δεν έχει πραγματικά σημασία», είπε ο Τάινερ.

Η Microsoft σημείωσε πτώση άνω του 2% εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της που αναμένονταν μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η επιχείρηση cloud της, η Azure, αναμενόταν να έχει ενισχυμένα αποτελέσματα το τέταρτο τρίμηνο. Σε συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η μετοχή της Microsoft υποχώρησε κατά 4%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις: κέρδη ανά μετοχή 2,48 δολ. με έσοδα 51,73 δισ. δολ, έναντι προβλέψεων για 2,31 δολ. και 50,65 δισ., αντίστοιχα.

Η IBM σημείωσε άνοδο περισσότερο από 5% αφού σημείωσε ισχυρή βελτίωση τόσο σε ό,τι αφορά τον τζίρο όσο και τα κέρδη. Mέρος της ανάπτυξης οφείλεται στις πωλήσεις στην Kyndryl.

Σε άλλες ειδήσεις, η General Electric υποχώρησε 6% αφού ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των εκτιμήσεων της Wall Street, καθώς οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν τη λειτουργία της.

Η Johnson & Johnson, εν τω μεταξύ, ανέφερε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα καθώς τα έσοδα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, αλλά η εταιρεία προέβλεψε ότι το εμβόλιο της για τον Covid θα αποφέρει πωλήσεις 3 έως 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Οι μετοχές της αυξήθηκαν περισσότερο από 2%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική συνεδρίαση στη Wall Street, κάλυψε τις απώλειες ο S&P 500

Ισχυρή αντίδραση στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης έφερε τον S&P 500 από τις απώλειες σχεδόν 2% σε κλείσιμο με οριακή πτώση. Καθησυχαστική δήλωση για τα επιτόκια από την πρόεδρο της Fed του Σαν Φραντσίσκο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα «βουτιά» των δεικτών στη Wall μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επιθετική αύξηση επιτοκίων φοβάται η αγορά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Ισχυρή πίεση στην τεχνολογία, η Apple έμεινε πίσω σε κεφαλαιοποίηση από την Aramco.
ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτική ανάκαμψη στη Wall ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Με ηγέτη την Apple, οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο τον S&P 500 και τον Nasdaq, αλλά ο Dow Jones υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές έχασαν έδαφος. Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου.
ubs
ΑΓΟΡΕΣ

Έρευνα UBS: Οι μεγάλοι επενδυτές φοβούνται ψηλό πληθωρισμό για 12 μήνες

Το 92% των επενδυτών αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί εξαιτίας του πολέμου, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα διαρκέσει για διάστημα άνω των 12 μηνών.