ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, με κέρδη για τα περισσότερα blue chips

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τις τραπεζικές μετοχές, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στους περισσότερους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με θετικό βηματισμό κινείται η αγορά, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν τω μέσω ελπίδων, έστω και περιορισμένων, για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Την ίδια ώρα οι τιμές ενέργειας επιστρέφουν σε ανοδική πορεία, με το brent να ενισχύεται 0,5% στα 106 δολάρια, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 8% σημειώνει το φυσικό αέριο στα 111,2 ευρώ, ενώ κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. 

Παρά ταύτα στις 11:09 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1% στις 870,56 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 8,07 εκατ. ευρώ, ενώ υπερδιπλάσιες είναι οι ανοδικές μετοχές στις 58, ενώ μόλις 6 κινούνται πτωτικά. Κέρδη 1,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ +0,84% υψηλότερα κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,63%, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 1,74%, με τη Eurobank να κινείται 1,40%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 2,11%, ενώ στο +1,07% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Μοναδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που εμφανίζουν αρνητική πορεία είναι αυτές των Jumbo και ΟΛΠ με πτώση 0,07% και 0,36% αντίστοιχα. Στον αντίποδα παραμένουν ανοδικά τα βαριά χαρτιά με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 2,41%, τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 1,14%, τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο +0,14%, ενώ 1,75% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Coca-Cola HBC. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των Quest Συμμετοχών, Sarantis και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο πρώτος στόχος της αγοράς είναι η κατάκτηση και ακολούθως η υπέρβαση των 900 μονάδων, όπως τονίζει και ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Ηλίας Ζαχαράκης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη «η αγορά σε ημερήσιο γράφημα παραμένει long με τον πρώτο σημαντικό στόχο να παραμένει η ζώνη των 900 μονάδων». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο Μάρτιος (και ενώ απομένουν τρεις συνεδριάσεις για την ολοκλήρωσή του) θα πρέπει να κλείσει πάνω από τις 854 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση και προσεκτική κατοχύρωση κερδών για το Χρηματιστήριο

Στις τραπεζικές μετοχές εστιάζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1,3%. Αρνητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις ράλι σε Χρηματιστήριο Αθηνών και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές άνω του +2%, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος για την Ευρώπη, ελπίδες για «αυτοσυγκράτηση» από τη Fed.