ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

«Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Ε.Κ.», τονίζει η Ένωση.

Στις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την κλήση μετόχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παροχή εξηγήσεων σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της μετοχής και πιθανή τήρηση εναρμονισμένων πρακτικών κατά την αγορά μετοχών, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών. Όπως επισημαίνει, οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την άκρως προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο μετοχολόγιο της εισηγμένης εταιρείας τα τελευταία έτη.

«Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στο παρελθόν, κατά τη συμμετοχή της στην ΓΣ της 27/01/2021  είχε απευθύνει ερώτημα προς την τότε διοίκηση αλλά και την REGGEBORGH ζητώντας να  ενημερωθούν oι μέτοχοι για την κατεύθυνση που σκόπευε να οδηγήσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ολλανδική εταιρεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Έκτοτε παρακολουθούμε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ της διοίκησης και  πλευράς μετόχων που ζητούν  παροχή στοιχείων ή συμμετοχή στις ΓΣ και τους την αρνούνται, ενώ παράλληλα η θέση της εταιρείας στον πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό κλάδο των τεχνικών έργων δεν έχει βελτιωθεί όπως σχεδίαζε».

«Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της  Ε.Κ. και εξυγίανσης της Ελληνικής Χρηματαγοράς και η  Ένωση Ελλήνων Επενδυτών χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες της Ε.Κ. που μόνο θετικό πρόσημο δίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Δηλώνει επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ , εκ μέρους μελών μας - μετόχων της εταιρείας,  σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών που επηρέασαν την τιμή της μετοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΑΓΟΡΕΣ

Μέτρα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για να παταχθεί η κατάχρηση αγοράς

Ειδική κατηγορία στο Χρηματιστήριο για τη δημοσίευση προνομιακών πληροφοριών, πιθανή αλλαγή κανονισμού στο ΧΑ για να μην υπάρχουν μεγάλες μεταβολές τιμών με ελάχιστες συναλλαγές. Αντιμετώπιση των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδεια.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν τα δελτία των Alpha Trust και CPLP

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alpha Trust για τη δημόσια προσφορά έως 2.406.816 νέων μετοχών της, και της ναυτιλιακής του Β. Μαρινάκη για την εισαγωγή των 100.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίνει τα σχέδια Ελλάκτωρ, Intralot και Dimand

Η Intralot θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 129 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχουν καταθέσει πρόταση για 1,75 ευρώ ανά μετοχή της Ελλάκτωρ. «Πράσινο φως» και για την είσοδο της Dimand στο ΧΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Ελλάκτωρ και Motor Oil

Μετά από αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή των μετοχών μέχρι να υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά την εξαγορά του μετοχικού ποσοστού των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη στον όμιλο Βαρδινογιάννη.