ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κεφαλαιαγορά για την Ελλάκτωρ: «Δεν εμπλεκόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε»

Εξετάζονται όλες οι καταγγελίες με αντικειμενικότητα αλλά δεν εμπλέκεται η Επ. Κεφαλαιαγοράς σε επιχειρηματικές διενέξεις, τονίζεται σε ανακοίνωση με αφορμή τη νέα δημόσια αντιπαράθεση για την Ελλάκτωρ.

Τη δημόσια παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκάλεσε η εν εξελίξει αντιπαράθεση των δύο εφοπλιστών, βασικών μετόχων της Ελλάκτωρ με τη Reggeborgh και τη διοίκηση του ομίλου. Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και δεν χειραγωγείται όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι:

  • Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι ασκεί τα καθήκοντά της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάντοτε με αρτιότητα και πληρότητα. Εξετάζει δε όλες τις καταγγελίες, που αφορούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος, εντός των χρονικών ορίων της νομοθεσίας, με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της. Πλην όμως, είναι αυτονόητο και θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της.

Νωρίτερα, οι εταιρείες Greenhill και Kiloman, μέσω των οποίων οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης ελέγχουν το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ, είχαν εκδώσει ανακοίνωση για σχολιασμό δημοσιευμάτων για τη συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, κάνοντας λόγο για «προφανείς παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας» για τις οποίες έχουν ενημερώσει «εγκαίρως και τεκμηριωμένα τις αρμόδιες εποπτικές αρχές».

«Η κατά συρροή παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς κι όχι μόνον, είναι αυταπόδεικτη», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Οι πρωτοφανείς αυτές συμπεριφορές υποχρεώνουν τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό, τον παράνομο συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων στην άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου και τη χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Κύκλοι της Reggeborgh απορρίπτουν αυτές τις αιτιάσεις, τονίζοντας:

  • «Αφού πρώτα έκαναν επιλεκτική διαρροή τμήματος ιδιωτικής συμφωνίας, που το σύνολο της είναι σε γνώση των εποπτικών αρχών και για την οποία έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ανακοινώσεις, κατόπιν έβγαλαν "θυμωμένη ανακοίνωση" για να αυτο-επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους! Παρ’ ότι γνωρίζουν ότι όσα μονότονα επαναλαμβάνουν έχουν κριθεί και απορριφθεί αρμοδίως (με πιο πρόσφατη την απόρριψη και της τελευταίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών), εξακολουθούν στον ίδιο τόνο, με μόνο στόχο να πιέσουν εξωθεσμικά τις εποπτικές αρχές! Την ουσία της υπόθεσης την έχει όμως απαντήσει η επιχειρηματική πραγματικότητα της εταιρείας σήμερα, η οποία προχωρά με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της εθνικής οικονομίας».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία Reggeborgh στην Κεφαλαιαγορά για τη φημολογία περί ελέγχου

Με εξώδικες επιστολές σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, η Reggeborgh τονίζει ότι έχει παράσχει απαντήσεις και ουδεμία συνεργασία με την Atlas υφίσταται. Εκφράζει διαμαρτυρία για εχθρική και διακριτική αντιμετώπιση.