ΓΔ: 920.37 -2.34% Τζίρος: 48.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Διαμαρτυρία Reggeborgh στην Κεφαλαιαγορά για τη φημολογία περί ελέγχου

Με εξώδικες επιστολές σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, η Reggeborgh τονίζει ότι έχει παράσχει απαντήσεις και ουδεμία συνεργασία με την Atlas υφίσταται. Εκφράζει διαμαρτυρία για εχθρική και διακριτική αντιμετώπιση.

Με αποστολή εξωδίκων στα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αντέδρασε η ολλανδική Reggeborgh, βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στις πληροφορίες περί ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποπτική αρχή για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της Reggeborgh με το fund Atlas για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από την Επιτροπή ανέφεραν ότι έχει αποφασισθεί να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες για συντονισμένη δράση της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, αλλά να συνεχιστεί η διερεύνηση ανάλογων καταγγελιών για συντονισμό μεταξύ της Reggeborgh και της Atlas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh απάντησε σήμερα με επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία της προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη φημολογία σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ελέγχου της για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της με την Atlas, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H Reggeborgh επισημαίνει ότι για τα ζητήματα αυτά έχει παράσχει σαφείς απαντήσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ουδεμία τέτοια συνεργασία υφίσταται, ότι με τη φημολογία αυτή υφίσταται βλάβη η ίδια, αλλά και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021 και ότι πλήττονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία διαμαρτύρεται για διακριτική και εχθρική αντιμετώπισή της –ως κοινοτικού επενδυτή στη χώρα- κατά παράβαση του ευρωπαϊκού και ελληνικού δικαίου, και επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια δικαιοδοσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κεφαλαιαγορά για την Ελλάκτωρ: «Δεν εμπλεκόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε»

Εξετάζονται όλες οι καταγγελίες με αντικειμενικότητα αλλά δεν εμπλέκεται η Επ. Κεφαλαιαγοράς σε επιχειρηματικές διενέξεις, τονίζεται σε ανακοίνωση με αφορμή τη νέα δημόσια αντιπαράθεση για την Ελλάκτωρ.