ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:35:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίνει τα σχέδια Ελλάκτωρ, Intralot και Dimand

Η Intralot θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 129 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχουν καταθέσει πρόταση για 1,75 ευρώ ανά μετοχή της Ελλάκτωρ. «Πράσινο φως» και για την είσοδο της Dimand στο ΧΑ.

Το πράσινο φως άναψε η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην αύξηση κεφαλαίου της Intralot κατά 129 εκατ. ευρώ και τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh προς την Ελλάκτωρ που προσφέρει 1,75 ευρώ για κάθε μετοχή της εταιρείας ενώ έδωσε και την έγκριση της για την εισαγωγή των μετοχών της ανερχόμενης Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «DIMAND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου της εταιρίας «RB ELLAKTOR HOLDING B.V.» σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της εταιρίας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.».

Η Intralot είχε δημοσιεύσει χθες τις λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ανέφερε πως θα εκδοθούν 222.800.215 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 0,58 ευρώ και αναλογία 1,5 νέες για κάθε μια παλαιά μετοχή. Στόχος η άντληση έως 129,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 125 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την εξαγορά του 34,27% της θυγατρικής στις ΗΠΑ, ώστε η ελληνική εταιρεία να αποκτήσει εκ νέου τον πλήρη έλεγχο. Μέσα από την κάλυψη αδιάθετων μετοχών η αμερικανική Standard General θα αποκτήσει περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ άλλο ένα 30% θα ελέγχει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Μετά τις εξελίξεις απόκτησης του ποσοστού των Μπάκου - Καϋμενάκη από τη Motor Oil, η Reggeborgh τον Μάιο είχε προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για τις μετοχές της Ελλάκτωρ. Βάσει της χρηματιστηριακής ανακοίνωσης που είχε δημοσιοποιηθεί η ολλανδική πλευρά προσφέρει 1,75 ευρώ για κάθε μετοχή της εταιρείας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι αυτή δεν πρόκειται να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει υποβάλει μέσα στον Απρίλιο η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς η Dimand αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και πολύ σύνθετων κατασκευαστικών projects στη χώρα μας. Διαθέτει εκτενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) όσο και με τον HIG Fund, ενώ έχει είτε σε εξέλιξη, είτε υπογεγραμμένα project η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία Reggeborgh στην Κεφαλαιαγορά για τη φημολογία περί ελέγχου

Με εξώδικες επιστολές σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, η Reggeborgh τονίζει ότι έχει παράσχει απαντήσεις και ουδεμία συνεργασία με την Atlas υφίσταται. Εκφράζει διαμαρτυρία για εχθρική και διακριτική αντιμετώπιση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κεφαλαιαγορά για την Ελλάκτωρ: «Δεν εμπλεκόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε»

Εξετάζονται όλες οι καταγγελίες με αντικειμενικότητα αλλά δεν εμπλέκεται η Επ. Κεφαλαιαγοράς σε επιχειρηματικές διενέξεις, τονίζεται σε ανακοίνωση με αφορμή τη νέα δημόσια αντιπαράθεση για την Ελλάκτωρ.
alpha-emiris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Εμίρης: Η είσοδος της Dimand στο ΧΑ συνιστά αναγνώριση από την αγορά

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, ευελπιστεί πως η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.