ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
epsilon net
Φώτο: Epsilon Net

Epsilon Net: Στόχος τα 11,27 ευρώ από Euroxx, τι προβλέπει για τα έσοδα

Η Euroxx εκτιμά πως η εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έως το 2025, με προβλεπόμενο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που θα φτάνει το 16% την περίοδο 2022-2026.

Στα 11,27 τοποθετεί η Euroxx την τιμή στόχο για τη μετοχή της Epsilon Net, δίνοντας περιθώριο ανόδου κατά 53% από τα 7,38 ευρώ που έκλεισε στις 19 Απριλίου. Στην ανάλυσή της (sponsored research) η χρηματιστηριακή αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της εταιρείες πληροφορικής σε ένα κλάδο με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι διαδρομές για επιπλέον ανάπτυξη είναι πολλές για την εταιρεία. Από την περαιτέρω στρατηγική δραστηριότητα στον τομέα των εξαγορών και συνεργειών, μέχρι την παρατεταμένη άνθηση του κλάδου που πρόκειται να υπάρξει από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Τέτοιες συνθήκες, όπως σημειώνει η Euroxx, αναδεικνύουν τις σημαντικά θετικές δυνατότητες της εταιρίας και τις σταθερές πιθανότητές της να ξεπεράσει τα προβλεπόμενα στοιχεία.

Η Euroxx σημειώνει πως η Epsilon Net, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πληροφορικής στην Ελλάδα, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, αναπτύσσοντας και παρέχοντας μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες επιχειρηματικού λογισμικού για εταιρίες όλων των μεγεθών. Περισσότεροι από 105.000 επαγγελματίες βασίζονται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, σε τομείς όπως ERP - Εμπορική Διαχείριση, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Μισθοδοσία και Ανθρώπινο Δυναμικό (HR).

Ανάμεσα στα κορυφαία προϊόντα λογισμικού που προσφέρει η Epsilon Net είναι τα PYLON και GALAXY ERP, Hyper. Λογιστικό και φορολογικό σύστημα Axion 5. Η εταιρεία ακολουθεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο αδειοδότησης και συντήρησης (L&M), όπου το έμπειρο δίκτυο μεταπωλητών της προωθεί τα προϊόντα της σε τοπικό επίπεδο και βελτιστοποιεί το λογισμικό από πελάτη σε πελάτη, όπως απαιτείται. Η εστίασή της στη διατήρηση πελατών μέσω αυτού του μοντέλου έχει οδηγήσει σε μια ισχυρή βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων που καλύπτουν πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων.

Η Euroxx σημειώνει επίσης πως η ελληνική βιομηχανία λογισμικού διανύει μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επιταχύνει τη διαδικασία ψηφιοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων. Η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει υψηλή εξαιτίας των διαχρονικά χαμηλών ποσοστών επενδύσεων σε υποδομές πληροφορικής αλλά και λόγω του κατακερματισμού της αγοράς που προέρχεται από την κυριαρχία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRP) που ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται επίσης να δώσει σημαντική ώθηση στον κλάδο, καθώς πάνω από το 20% των εν λόγω κεφαλαίων θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση του «ψηφιακού μετασχηματισμού» της ελληνικής οικονομίας έως το 2026.

Η Euroxx σημειώνει επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία την περίοδο 2016-2020 είχε πετύχει να διατηρεί έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων της τάξης του 15% ενώ το 2020 αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο 21%, με τις πωλήσεις της εταιρείας να πραγματοποιούν άλμα 133%, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της SingularLogic.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Euroxx εκτιμά πως η εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έως το 2025 πριν επανέλθει σε μονοψήφιο αριθμό από το 2026 και μετά, με προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που θα φτάνει το 16% την περίοδο 2022-2026, και τα έσοδα του 2021 να διπλασιάζονται στις αρχές του 2023.

Αυτή η τάση καθοδηγείται από τη συνεχόμενη οργανική ανάπτυξη, υπό ολοένα και πιο ευνοϊκές συνθήκες αγοράς, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα για στρατηγικές εξαγορές ανταγωνιστών, αν και αυτή η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών δεν περιλαμβάνεται στην πρόβλεψη. Επιπλέον, το περιθώριο EBITDA της εταιρείας αναμένεται επίσης να συνεχίσει την ανοδική του τροχιά, το οποίο αυξήθηκε σταθερά από το 10% το 2016 σε σχεδόν 30% το 2021, και την περίοδο 2022-2026 αναμένεται να κινηθεί προς το 31%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Αγόρασε για να πουλήσει το 0,57% της Epsilon Net η ιταλική TeamSystems

Η ιταλική εταιρεία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι η «αγορά έγινε αμιγώς για επιχειρηματικούς σκοπούς», αλλά τελικώς θα προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου στην επικείμενη δημόσια πρόταση της General Atlantic.