ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι τράπεζες οδηγούν τον Γεν. Δείκτη στο επίπεδο των 950 μονάδων

Εκ νέου υπεραποδίδει η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη που ξεπερνούν το 4% ενώ 3,1% υψηλότερα κινείται η Τρ. Πειραιώς, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται υψηλότερα του 3%.

Με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν να κινούνται ισχυρά ανοδικά, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται κοντά στο επίπεδο των 950 μονάδων, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων. 

Σε μία κλασσική πλέον τάση συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,48%, με τον γερμανικό DAX να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη 1,1%. 

Στις 11:29 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,92% στις 949,33 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 34,26 εκατ. ευρώ, εξαιτίας και τεσσάρων «πακέτων» της Εθνικής Τράπεζας, αξίας άνω 5,2 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,26% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,32%. Επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 53 έναντι 21 που κινούνται πτωτικά. 

Ισχυρά κέρδη 3,11% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank να συνεχίζει να επικρατεί με κέρδη 4,26%. Στο +2,26% η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 2,89% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 3,17%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση την καλύτερη πορεία από τους δεικτοβαρείς τίτλους ξεχωρίζει η ΔΕΗ με κέρδη 2,76%, με την Coca-Cola HBC να κινείται οριακά υψηλότερα 0,10%, τον ΟΤΕ να βρίσκεται στο 0,90%, ενώ στο +1,18% κινείται ο ΟΠΑΠ. Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για Viohalco και ΕΛΠΕ, ενώ άνω του 1% ενισχύεται η Motor Oil. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν τα ΕΛΠΕ στο -2,86%, ενώ -1,24 κινείται η Ελλάκτωρ. 

Η εγχώρια αγορά εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική, κατορθώνοντας χθες να συμπληρώσει την 7η ανοδική συνεδρίαση στις οκτώ τελευταίες, με τον Γενικό Δείκτη να αγγίζει πλέον τα επίπεδα που είχε προ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς καταγράφονται μεγάλες εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον η αυριανή ανακοίνωση της S&P για την αξιολόγηση της Ελλάδας και οι αλλαγές στον δείκτη MSCI.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό χρηματιστήριο το 2022 δείχνει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά συγκριτικά με τις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να καλύψει έστω και στο ελάχιστο, το χάσμα από την απώλεια του υπερδεκαετούς bull market που λόγω δημοσιονομικής κρίσης και πτώχευσης, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δραματικές διακυμάνσεις στις αγορές, «μαζεύτηκαν» οι μεγάλες απώλειες

Η ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων και η φημολογία για αγορές ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βελτίωσαν το αρχικά πολύ κακό κλίμα στις αγορές και περιόρισαν τις απώλειες των δεικτών. Στο -0,88% το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.