ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Με θετικό τέμπο το Χρηματιστήριο εν τω μέσω ανοδικού διεθνούς κλίματος

Εντυπωσιακή πορεία για τον τίτλο της Sarantis με κέρδη που ξεπερνούν το 5%, με τη Viohalco άνω του +4%. Θετική η εικόνα για ΟΤΕ και ΔΕΗ, με άνοδο άνω του 1%, πιέσεις για ΕΤΕ.

Τόνο από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λαμβάνει και σήμερα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται υψηλότερα από το επίπεδο των 860 μονάδων, παρά τις πιέσεις σε ορισμένα blue chips.

Ανοδικές τάσεις εξακολουθούν, για μία ακόμη συνεδρίαση, να επικρατούν και στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,33%, ενώ 0,21% υψηλότερα κινείται ο γερμανικός DAX. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:10 ενισχύεται 0,53% στις 865,41 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 6,83 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, ενώ πτωτικά 22. Στο +0,48% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,70%. 

Πτωτική η πορεία για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,37%, με την Alpha Bank να έχει κέρδη 0,35%, τη Eurobank να υποχωρεί 0,20%, την Εθνική Τράπεζα δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να υποχωρεί 1,40% εν αναμονή και των αυριανών ανακοινώσεων για την αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI. Οριακές απώλειες 0,08% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Ώθηση στην αγορά προσφέρει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη 1,51%, με τη ΔΕΗ να ενισχύεται 1,50% και τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,22%. Αντίθετα πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Coca-Cola HBC μετά την πολύ καλή χθεσινή του πορεία, με απώλειες 0,65%. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 5% για τον τίτλο της Sarantis, ενώ κέρδη άνω του 4% εμφανίζει η Viohalco και άνω του 2% η Jumbo

Οι επενδυτές σε διεθνές επίπεδο βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, με εκτίμηση ότι έχει υποχωρήσει τον Απρίλιο στο 8,1% από 8,5% που ήταν τον Μάρτιο. Η πορεία του πληθωρισμού είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζει την επιτοκιακή πολιτική της Fed. 

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι αναλυτές, εγχώριοι και ξένοι, τονίζουν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη εκτίναξη των τιμών τόσο στην ενέργεια όσο και σε αρκετά προϊόντα θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε σημερινή της έκθεση η DBRS υπογραμμίζει, πάντως, ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας και πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2023. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκόνταψε» στις 870 μονάδες ο Δείκτης, «βάρυνε» την αγορά ο ΟΤΕ

Διαθέσεις για ανοδική αντίδραση έδειξε η αγορά με τη βοήθεια και του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος. Κέρδισαν έδαφος οι τραπεζικές μετοχές, δέχτηκε πίεση ο ΟΤΕ. Ισχυρό σημείο αντίστασης αποδείχτηκαν οι 870 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό πίεση τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Σαφής η επικράτηση των πωλητών, μέτρια η αξία συναλλαγών. Το γύρισμα της Coca Cola σε θετικό πρόσημο βοήθησε στη μείωση των απωλειών του Γενικού Δείκτη. Viohalco και Titan διασώθηκαν με θετικό κλείσιμο.